ROY HILMAR SVENDSEN DAG IDAR TRYGGESTAD

— De involverte kjente hverandre fra før. Mye tyder på at dette dreier seg om et oppgjør om penger i narkomiljøet, sier politiadvokat Sidsel Isachsen i Hordaland politidistrikt til Bergens Tidende.

Torsdag i forrige uke skal offeret ha blitt lurt med opp til en verkstedshall i Møllendal-området. Med mange til stede skal mannen ha blitt bundet til en stol. Deretter skal minst to menn ha gått løs på ham. En av dem skal ha vært klart mest aktiv under mishandlingen.

Offeret ble slått gjentatte ganger i hodet og på overkroppen med redskap.

Store ansiktsskader

— Gjerningsmennene har også boret ham i kroppen med en drill, sier politiadvokat Trond Eide, som representerte påtalemyndigheten under fengslingsmøtet i Bergen tingrett i går.

Den mishandlete mannen ligger fortsatt på Haukeland universitetssykehus til behandling for store ansikts- og hodeskader.

— Det dreier seg om svært grov vold. Offeret har blitt påført store, men ikke livstruende skader, forteller Isachsen.

Offeret kontaktet politiet først søndag. Samme dag ble de to som er siktet i saken pågrepet. Begge to er siktet for legemsbeskadigelse eller medvirkning til sådan under skjerpende omstendigheter, samt ran.

Sterke bevis

De to stiller seg uforstående til beskyldningene som rettes mot dem. 33-åringen nekter ethvert kjennskap til saken, mens 35-åringen har gitt en forklaring til politiet som i store trekk stemmer godt overens med hva offeret har kunnet fortelle.

— Han erkjenner å ha vært fysisk til stede, men har ikke hatt noe med det som skjedde å gjøre, sier forsvarsadvokat Per Magne Kristiansen til BT.

Bergen tingrett mener bevisene mot de to er sterke, og fengslet de to for fire uker, hvorav to uker med brev- og besøksforbud. Den ene av de siktede påkjærte fengslingen til lagmannsretten, mens siktede nummer to valgte å ta betenkningstid.