(Skriv et innlegg nederst på siden)

Bønesgutter henvist til Buskerud

— Vi får satse på helikoptertransport et par ganger i året, humrer Frode Storvik. Sønnene Erlend (6) og Tarjei (3) er tildelt fastlege på Solbergmoen i Buskerud fylke.

MAGNUS VOLLSETTRINE EILERTSEN magnus.vollset@bt.no

Bønesfamilien er ikke den eneste som fikk seg en overraskelse i posten mandag. Datteren til Per Rune Henriksen på Nesttun har for sikkerhets skyld fått fastlege i Stavanger.Frode Storvik tar tildelingen med godt humør, og regner med at alt ordner seg etter hvert.

26 år i Bergen - Vi lo litt da vi fikk brevet, men det hadde jo vært hyggelig med en flytur østover iblant, smiler familiefaren. Ingen i familien på fire går særlig ofte til legen, men de satser på å få en lege som ligger litt nærmere.

— Vi sendte inn skjemaene på normalt vis, og krysset av for en lege i Fyllingsdalen, sier Storvik. Verken han eller konen Liv har noen som helst tilknytning til Solbergmoen i Nedre Eiker.

— Jeg kommer riktignok fra Østre Toten, men har bodd i Bergen siden 1975, sier Storvik. Han tror ikke det skorter på profesjonaliteten i Rikstrygdeverket, og unnskylder saksbehandlerne med et smil.

— Den som ikke gjør noen feil, gjør ingenting, trøster han

- Slurvete Per Rune Henriksen er ikke like nådig.

— De må være nokså slurvete i Rikstrygdeverket når de kan gjøre en sånn feil, sier Henriksen.

Han forsøkte, uten hell, å komme gjennom til Fastlegekontoret i hele går for å få endret fastlege. Nå frykter han at datteren havner bakerst i køen i neste runde.

Ingen venteliste Det var det som skjedde Eli Berntsen på Flaktveit. Til tross for rundt ti års ansiennitet, ble hun tildelt en annen lege enn den hun ønsket.

— Han har vært som en fastlege for meg. Nå opplever jeg at andre velger for meg, sier Berntsen oppgitt.

Etter over 30 minutter kom hun endelig gjennom på telefonen til Fastlegekontoret.

— De fortalte meg at legen jeg ønsket hadde full liste. Jeg ba om å bli satt på venteliste, men det var umulig. Dette er for dumt, jeg er tross alt et voksent menneske og bør få velge lege selv, sier Berntsen. Hva har du opplevd? Det norske folk har i disse dager fått vite hvilken fastlege de er tildelt. Familien Storvik på Bønes var ikke de eneste som hoppet i stolen da fastlegebrevet kom. Hva er dine erfaringer med fastlegeordningen? Skriv et innlegg her Les også: Telefonkaos om fastlege Hele bygden mistet fastlege Ingen venteliste Ikke mulig å bytte

BYTTER LEGE: - Ingen kritikk mot legen på Solbergmoen, men det går nok mot at vi bytter lege, sier Frode Storvik. Men han og de to sønnene Tarjei og Erlend venter noen uker før de tar kontakt med Fastlegeordningen, i håp om at kaoset da er over. (FOTO: ROAR CHRISTIANSEN)