Familiens hus i Ytre Arna bærer preg av at det bor en familie der som lever og ånder for dans. Dansepokaler, dansevideoer og stereoanlegg med klingende musikk ut av høyttalerene. Når musikken kommer på klarer ikke jentene å sitte i ro. Kroppene kribler.

Begge søstrene begynte å danse rett før de fylte tre år.

— Mamma ville ha oss med på noe som var gøy for oss, derfor begynte vi på danseskolen, forteller Marita. Begge begynte med selskapsdans på Else danseskole. De trente vals, tango og cha cha cha til for knappe tre år siden. Da begynte de på Rock`n Rolf Danseskole og valgte å satse litt mer på dansingen.

— Nå trener jeg dans fire ganger i uken. Tre dager Boogie Woogie (swing) og en dag hip-hop og house, sier Marita.

— Og jeg danser Boogie Woogie, Street Jazz og Disko Funk, forteller Tina.

Litt Line-Dance får de to også tid til.

— Boogie Woogie er gøyest. Det er ganske enkelt, forteller Tina.

— Enkelt ???

-Å ja, det er gutten som fører. Vi jentene har ingenting vi skulle ha sagt, fniser Tina.

— Det er bare å kunne grunnstegene og fotkombinasjonene, legger Marita til.

Premiedryss

Søstrene deltar ofte i konkurranser og på oppvisninger. Tina var ni år da hun tok sin første dansepremie. Begge har vunnet kretsmesterskap. Marita ble Norgesmestere i Boogie Woogie i fjor med dansepartneren Alexander Ivers (15), og Tina tok førsteplass med sin partner, Espen Hartvigsen (12). Ellers deltar de i rankingkonkurranse i Porsgrunn hvert år. De tre siste årene har de også hatt oppvisninger på Englandsbåten sammen med Rock'n Rolf Danseskole. Nå gleder de seg til VM-deltakelse i september.

— Målet er vel å vinne VM?

— He he, er du sprø. Det er ganske høyt nivå i verdensmesterskapet. Det er bare gøy å få delta i det hele tatt, ler Marita.

Mor syr alt

Før dro mamma Hjørdis Monsen og pappa Rune Nyheim alltid med døtrene sine rundt på stevner. De er veldig glad i å danse selv også og noen dansekurs har det blitt. Nå er de ikke alltid med lenger, jentene er blitt så store.

Mamma Hjørdis syr alle danseklærne, kjoler, underskjørt, skjørt og topper. Det syntes søstrene er topp.

— Vi kan variere mye i klesveien, og vi slipper å gå i det samme hele tiden.

Hjørdis er stolt av jentene sine.

— Jeg er kjempestolt. De skal kose seg og ha det kjekt sammen. Orker de ikke mer, skal de få lov til å slutte sier hun. Og så skryter hun enda litt mer av læremestrene deres, dansetrenerene Heidi og Rolf på Rock'n Rolf danseskole.

Marita og Tina ser på dansingen som en morsom hobby. De vet ikke om de satser på dansingen i fremtiden.

— Har dere tid til andre fritidssysler?

— Nei, Vi får så vidt tid til leksene, sier Marita.

<b>ELSKER Å DANSE:</b>Marita viser hvordan Funky Pop danses. Tina og Hjørdis følger med fra sofaen. ALLE FOTO: JAN M. LILLEBØ