I år blir Bønder i byd'n nesten dobbelt så stort som i fjor, og festivalen er derfor flyttet fra Torgallmenningen og Vågsallmenningen til Bryggen.

— Vi skal bygge om hele Bryggen for anledningen, sier festivalleder Gunnar Nagell Dahl entusiastisk. Ti store hus på tolv ganger fire meter, samt et på åtte ganger fire, skal plasseres på Bryggen festivalhelgen.

Lokale ølbryggere og siderprodusenter inviteres til å komme og få vurdert produktene sine, og bli vurdert av «eit drygt dommarpanel».

— Er noen interesserte i å få vurdert sideren eller ølet sitt, må de melde seg på til landbruksavdelingen hos Fylkesmannen i Hordaland på forhånd. Vi må jo vite hva vi får inn, sier Nagell Dahl, som gleder seg stort til festivalen.

Bergen Byspill blir en viktig del av folkelivet under festivalen, og Hordaland 4H og husflidslaget er også blant mange som kommer.

Bønder i byd'n blir arrangert samtidig som Sjømat for alle, så det er ingen tvil om at den første helgen i september blir et stort, sydende etegilde. Mye å glede seg til selv om sommeren går mot hell, med andre ord.