— Dekningen ble blåst av under eksplosjonen og en masse steiner ble sendt mot lokalene til Trappen pub, forteller Tore Steinset.

Han er stamkunde ved baren og har fulgt sprengningsarbeidet. Og det er ikke første gang fjellmassen har gått i andre retninger enn den skal.

— Sist fredag skjedde noe det samme. Da gikk steinene til værs, forteller han.

Ble redd

For Trappen pub fører dette til enda større problemer enn de har fra før.

— Det er ille nok med alt bråket med byggingen som jager vekk gjestene våre. Men dette gjør meg redd, sier pubvertinne Britt Hauge.

Hauge var i ferd med å åpne puben da hun fikk beskjed om at det skulle sprenges like utenfor.

— Jeg fikk ti minutters varsel, ble redd og gikk derfor ut på kjøkkenet før det smalt.

Da hun kom tilbake til publokalet, fant hun en stein som hadde gått inn gjennom et vindu på herretoalettet og en annen som hadde funnet vei inn i gangen. Og der hun skulle ha gjort klart til uteservering, lå det et teppe med steiner.

— På fredag gikk det stein over taket og ned i bakgården her, der de ansatte har røykepausene sine. Det er klart jeg blir redd.

— Dette har med sikkerheten vår å gjøre, sier Hauge.

- Ingen sammenheng

Prosjektleder i Veidekke, Tor Harald Haugen avviser at det er noen sammenheng mellom hendelsene.

— Det er Veidekke som er ansvarlig for prosjektet, men på fredag var det et annet firma som sto for selve sprengningen. Det som skjedde da ble rapportert som en nestenulykke, og vi har søkt å forbedre oss etter det.

Gårsdagens sprengning, der stein lå spredt over fortauet og noen også inn på puben Trappen pub, var det Veidekke selv som stod for.

— Når vi sprenger, oppstår det et stort lufttrykk som kan lette på de mattene som skal hindre steinsprut. Dette er sånt som kan skje, og det er ikke første gang noe slikt skjer. Men vi har våre rutiner som vi gjør vårt beste for å overholde og forbedre, sier prosjektlederen.

— Kan du forstå at folk blir redde for at dette skal skje igjen?

— Det er klart folk er redde når det skjer et uhell, men vi møter gjerne denne pubvertinnen hvis hun ønsker å prate med oss, sier han.