HADDE KONTROLL: - Halv tre kom mannen inn og opplyste om at han hadde en bombe. Tyve minutter senere pågrep vi ham, sier innsatsleder Tom Øyvind Johannessen.
Marit Fosso

Like før klokken halv tre fredag ettermiddag skal politiet i Bergen ha mottatt en bombetrussel.— Det var en mann, som foreløpig er av ukjent nasjonalitet, som kom inn i publikumsområdet og sa at han hadde en bombe på seg, sier operasjonsleder i Hordaland politidistrikt Morten Kronen.

Tok av seg klærne

Tyve minutter senere var mannen pågrepet, ifølge innsatsleder på stedet, Tom Øyvind Johannessen.

— Vi hadde kontroll på situasjonen etter ti minutter, sier Kronen.

Ifølge Kronen var mannen helt rolig.

— Politiet fikk snakket med han slik at han etterhvert tok av seg klærne og viste at han ikke hadde noen bombe på kroppen. Vi undersøkte også ryggsekken til vedkommende, men fant ikke noe spengstoff, sier Kronen.

Sperret av området

— Vi vurderte trusselen som reell, og tok derfor våre forholdsregler, sier innsatsleder Johannessen.

Politiet evakuerte publikumsområdet og sperret av huset.

— Det ble også satt ut vakter for å holde publikum borte fra inngangen så lenge situasjonen pågikk, sier Johannessen.

Fremstilt for lege

Når BT snakker med operasjonsleder Morten Kronen like etter klokken 19 fredag, er politiet kjent med mannens identitet, men vet ikke om han er tidligere straffet.

Han ble fremstilt for legeundersøkelse, og er nå i politiets arrest frem til han skal avhøres.

— Mannen hadde utreisefrist 10. januar 2014, men kan ifølge Politiets Utlendingsenhet ikke returneres til sitt hjemland, som er Etiopia, sier Kronen.

Like etter hendelsen fredag uttalte politiet til BT at de var usikre på mannens psykiske tilstand. Det er de fremdeles, ifølge Kronen.