GARD STEIRO

Politiet tror de er på sporet av en liga som smugler stjålne luksusbiler til Øst-Europa. Flere personer er nå siktet i saken.

— En person er siktet for urettmessig å ha fått ut skilter til de stjålne bilene, sier politiadvokat Einar Råen.

Han bekrefter at det er tatt ut siktelse mot flere personer, men ønsker ikke å fortelle hva disse er siktet for.

— Foreløpig kan jeg bare bekrefte at flere personer er siktet i forbindelse med biltyveriene. Ingen av dem er varetektsfengslet.

Blir begjært fengslet

Den 26 år gamle mannen vil bli fremstilt for varetektsfengsling i dag eller i morgen. Han er siktet for tre tilfeller av bilbrukstyveri, dokumentforfalskning, og for å ha oppbevart sprengstoff med hensikt å begå en alvorlig forbrytelse.

26-åringen har sittet i varetekt i Sverige siden trafikkulykken 12. august i fjor. Tre personer, inkludert 26-åringens kamerat, omkom i kollisjonen utenfor Halmstad.

26-åringen ble pågrepet og varetektsfengslet etter at svensk politi fant en eske full av sprengstoff i bagasjerommet hans. I vraket av kameratens bil fant de en flaskebombe.

Utspekulert tyveri

Etterforskningen avdekket at de to kameratenes biler var stjålet. Skiltene var imidlertid ikke meldt savnet. Det viste seg at det lå en utspekulert plan bak biltyveriene.

En mann fra Vestfold hadde forut for tyveriene henvendt seg til Statens vegvesens trafikkstasjon i Larvik. Han fortalte at noen hadde stukket av med skiltene til luksusbilen hans, en Mercedes E240, og ba om å få nye skilt. Det fikk han, uten å levere tapsmelding fra politiet.

Like etter stjal tyvene en Mercedes E240 fra Granheim Bilsenter på Askøy. De monterte på de nye skiltene fra Vestfold, vel viten om at det nå fantes to helt like Mercedeser med samme registreringsnummer.

Samme metode ble benyttet da BMW'en ble stjålet.