Tirsdag morgen ble det slått bombealarm på Flesland etter at vekterne fant en gjenstand som lignet mistenkelig på en bombe.

Nå viser det seg at bomben, som var en øvelsebombe, skulle til en offiser i Forsvaret.

— Mye feil i media -Det har vært skrevet mye feil om denne saken, men jeg ønsker ikke å uttale meg. All informasjon går via vår pressetalsmann, sier offiseren til BT.

- Forstår du at det er ganske mange som er interessert i å høre din versjon av denne saken?

— Jeg kan ikke annet enn å vise til vår pressetalsmann, sier den erfarne forsvarsansatte.

Det var han som ringte politiet tirsdag morgen etter at han skjønte sammenhengen mellom bagen som han hadde fått tilsendt via en kollega, og bombefrykten som spredte seg på Flesland.

Flyplassen ble stengt i over to og en halv time mens politiet og bombeeksperter fra Forsvaret prøvde å få kontroll på situasjonen.

40 flyavganger ble kansellert, og rundt 4000 passasjerer ble rammet.

Eksplosiver i Irak Offiseren jobber blant annet med eksplosiver i Forsvaret. Han har hatt ansvar for rydding av granater og bomber i Irak. Offiseren har også blitt tilkalt som ekspert når det er blitt funnet rester av eksplosiver i Norge.

- Burde ikke en forsvarsekspert innenfor dette feltet kunne avverge at en bombe blir sendt med rutefly fra Bergen til Trondheim?

— Jo, absolutt, men det er ting i etterforskningen som kan tyde på at han ikke har vært klar over det som skjedde, at det her er snakk om en ren forglemmelse, sier politiinspektør Norvald Visnes som ledet operasjonen på Flesland.

- En påkjenning

Informasjonsansvarlig i Sjøforsvaret, Per Rostad, sier at Forsvaret har belyst saken så godt de kan.

— Alle kan jo selv tenke seg til hvilken påkjenning det har vært for de to involverte i denne saken, og vi har bestemt oss for å skjerme dem, sier Rostad.

Forsvaret har ikke villet gå ut med hvilken grad de involverte personene har hatt, men infosjefen bekrefter at den ansvarlige for prøvebomben er ansatt som offiser i Forsvaret og er ekspert på eksplosiver.

— En i hans stilling burde vel forhindret dette?

-Det var et uhell som kan skje den beste. Det var ikke meningen at at øvelsesbomben skulle fraktes med fly, sier Rostad.