— Vi hadde lange avhør med ham utover fredag kveld og natt, forteller politiinspektør ved Fjordane politidistrikt, Terje Gjertsen, til bt.no.

— Vi begynte å lure på om han hadde observert riktig, og festet til slutt ikke lit til det han sa han hadde sett. Det var fredag i 19.30-tiden at mannen i 30-årene meldte fra om at en mistenkelig person hadde lagt en bombelignende gjenstand inn i en oppbevaringsboks på venterommet til Firda Billag på Førde.

Politiet tok ingen sjanser, og sperret av hele busstasjonen. Bombeeksperter fra Oslo var på vei. De var kommet ganske langt før de fikk beskjed om at de bare kunne snu. - Lokalt politi åpnet oppbevaringsboksen i 01-tiden. De fant bare vanlig bagasje. Busstasjonen ble åpnet like etterpå, opplyser politiinspektør Gjertsen.

Risikerer straffeforfølging

Han vil ikke spekulere i om melderen bevisst har prøvd å villede politiet. - Det er mistanke om at han har forklart seg uriktig. Vi vet ikke hvilke motiv som kan ligge bak. Men hvis det viser seg at han har gjort dette for å spøke, vil det bli satt inn straffeforfølging mot ham. Det har vi allerede gjort klinkende klart for ham, sier politiinspektør Terje Gjertsen.

ALARM: Politiet tok ingen sjanser da det ble meldt om at en bombelignende gjenstand skal ha blitt lagt inn i en oppbevaringsboks på busstasjonen på Førde. «Bomben» viste seg å være vanlig bagasje.
Foto: Per Marifjæren