200 passasjerer ble satt på land i Hanstholm etter at Fjord Lines danskebåt MS "Atlantic Traveller" seilte inn i moloen i formiddag. Dagseilingen fra Hanstholm til Egersund i dag ble kansellert. Nå forteller rederiet at skadene er større enn antatt:

Skipet er ute av drift frem til 4. juli. Berørte passasjerer vil bli kontaktet med tilbud om ny reise på et senere tidspunkt, eller full refusjon av betalte billetter. 5000 reisende blir berørt.

Til Sverige

— Skadene er mer omfattende enn vi hadde trodd. Vi orienterer selvfølgelig publikum og forsøker å veilede dem. Men det er høysesong, og vi er dessverre ikke i stand til å tilby noen alternativ transport. Det er en ytterst beklagelig situasjon, sier direktør Harald S. Thorstensen i Fjord Line til bt.no.

Fjord Line vil kontakte og henvise sine reisende de nærmeste dagene til andre rederier. Thorstensen utelukker ikke at en tur gjennom Sverige blir eneste løsning for en del av dem som skal til Vestlandet. Og Fjord Line taper stort, midt i høysesongen for et hardt prøvet fergerederi.

— Det var definitvt det verste tidspunktet uhellet kunne inntreffe. Men jeg håper de fleste reisende har forståelse for at dette var et uhell, og at det er ganske utfordrende å håndtere situasjonen akkurat nå, sier en tydelig preget direktør.

Mye arbeid Inspektører fra Det Norske Veritas har i dag inspisert skaden. Flere bøyde spant og cirka 15 kvadratmeter stål må skiftes, et arbeid som vil pågå de neste syv dagene mens fartøyet ligger til kai i Hanstholm.

— Det tar tid fordi det er ganske mye stålarbeid som må gjøres. Spantene som er bøyd, ikke har ikke lenger styrken som er nødvendig, forklarer Thorstensen.

Et kraftig vindkast sendte skipet rett i den østre tverrmoloen ved havneutløpet i Hanstholm i formiddag.

Dette har medført en flenge i skroget på styrbord side cirka fire-fem meter over vannlinjen.

Uvær

Kaien i Hanstholm var svært full i dag. M/S "Atlantic Traveller" måtte ligge til kai på en uvant plass. Det kan ha bidratt til at skipet kom for nær moloen da hun skulle seile.

— Det har også blåst kraftig i Danmark de siste dagene, sier Thorstensen.

Knut Strand (arkiv)