Tenk hvor mange passasjerer som blir rammet Egil Varden, bussjåfør

Egil Varden jobber hos Tide og er sjåfør i buss nummer to på bildet. Han har stått fast på snuplassen i Lønborglien siden klokken 08.10 i morges. Og han er ikke blid.

— Det er helt skandale, dette. Tenk hvor mange passasjerer som blir rammet. Syv busser med 50 passasjerer. Skoleelever, folk som skal på arbeid.

- I lås

Sjåføren har bedt om strøing siden i dag tidlig. Foreløpig forgjeves.

— Strøbiler skal visst være på vei. Men det har vi hørt en stund, sier Varden.

En del passasjerer sitter fremdeles på bussen, men de fleste har tatt beina fatt.

- Har dere forsøkt å kjøre ned bakken?

— Ja, men vi tør ikke. Forhjulene går i lås og bussene bare sklir. Vi er sjanseløse, sier Varden.

Kollega Knut Øvreseth er enig.

— Det er livsfarlig å kjøre her. Hele bakken er speilglatt. Det er virkelig dårlig at strøbilen ikke var på plass allerede i dag tidlig, sier Øvreseth.

Nå gleder han seg til å komme ut på veien igjen, etter å ha stått og ventet i to timer.

Store forsinkelser

Driftsplanlegger Rune Kvamme ved Tide Buss sitt trafikkontor på Mannsverk opplyser at de har vært i kontakt med Kommunens vaktsentral.

— Den siste beskjeden vi fikk var at en strøbil skulle være på plass like etter klokken 10. Ifølge vaktsentralen var det problemer med å få kontakt med dem som skulle utføre arbeidet, opplyser Kvamme.

Den manglende strøingen har ført til store forsinkelser i trafikken til og fra Lønborglien.

Klokken 10.30 meldes det at strøbil er på stedet.

Glatt overalt

Glatte veier skaper nå problemer over hele Bergen.

— Det var helt fint i dag tidlig, men har blitt verre utover formiddagen, nå kaller vi ut alt vi har av strøbiler, opplyser vaktoperatør Stein Ove Boland ved Bergen kommunes vaktsentral.

Vaktsentralen har ikke oversikt over hvor det er mest glatt akkurat nå, men det gjelder over hele Stor-Bergen, sier Kvamme.

Ved Vegtrafikksentralen i Hordaland opplyses det om at det er meldt om glatte veier i Haugsdalen i Os og på Totland i Fana.

Les mer på våre værsider

LIVSFALIG: - Det var speilglatt her, sier bussjåfør Knut Øvreseth i Tide. Han måtte vente flere timer på strøbilen. FOTO: MARIANNE NILSEN