Til rytmeinstrumenter og orientalske toner, starter sjette— og syvendeklassingene ved Salhus skole sin egenproduserte opera, som i rendyrket Bollywoodstil omhandler en talentkonkurranse, der alt ikke går som planlagt.

Allerede fra starten av operaen merkes det at elevene har øvd mye. Elevene sitter selv bak alle spaker, og spiller selv instrumenter som xylofon, tamburin og keyboard. En svært dyktig Kristoffer gir stykket dessuten et ekstra element, i form av beat boxing.

Juks og bedrag

Salhuselevenes opera handler om jenten Aarabi, som sammen med sin bestevenninne skal delta i en talentkonkurranse. Da hun merker at motstanden ser ut til å bli for sterk for henne, bestemmer hun seg for å jukse seg til seier.

Slikt går sjelden bra.

En av de andre deltakerne i talentkonkurransen er slangetemmer, men Aarabi saboterer framføringen. En annen deltaker ødelegger hun for, ved å bytte ut musikken hun skulle ha til framføringen sin. Det ser lenge ut til at juksingen til Aarabi skal lønne seg, men så dukker bevisene opp…

Viktig moral

Aarabis venninne og de andre konkurrentene er tydelig veldig skuffet og trist over hennes jukseri, og fordømmer sviket hun har vist mot dem. Rettferdigheten seirer, og rett vinner får til slutt premien.

Salhus-elevenes opera er produsert i sin helhet av elvene selv, med god hjelp fra Lena, Karina og Ole fra Den Nye Opera, som har gitt elevene veiledning og instrukser underveis i arbeidet.

Alle tekster og musikk er laget av elevene, og det er her de har imponert aller mest, synes vi. Her får vi en herlig blanding av humor, flotte dikterier og viktig moral.

BOLLYWOOD: Sjette- og syvendeklassingene på Salhus skole imponerer med sin egenproduserte opera.
Andreas Isaksen