RUNE CHRISTOPHERSEN HELGE SKODVIN (foto)

— Det er helt fortvilende. Jeg har vært syk av bekymring, sier hun.

Hamreveien 31 W er lys, moderne og nyinnredet. For Solomianko burde alt ligge til rette for en lykkelig tilværelse som huseier. Det er bare ett problem: I dokumentene er hun registrert som eier av leiligheten i etasjen under - Hamreveien 31 V.

Ingen oppdaget feil

Dermed har Solomianko - på grunn av forvekslingen - flyttet inn i en leilighet hun egentlig ikke har kjøpt. Og leiligheten hun står oppført som eier av har hun aldri satt sine bein i.

— Jeg har gjort alt jeg har kunnet for å ordne opp, men det har vært utrolig vanskelig. Meklerfirmaet har gjort en dårlig jobb, mener Solomianko.

Hun kjøpte leiligheten i desember i fjor, men problemet oppsto lenge før det:

Etter at eiendommen ble seksjonert i 1996, ble seksjonsnumrene på de to leilighetene forbyttet. Det var det ingen som oppdaget før Solomianko fikk et brev fra kommunen der det sto at hun var registrert som hjemmelshaver til Hamreveien 31 V.

— Jeg trodde det var en skrivefeil, og brydde meg ikke om det. Men da jeg snakket med BOB senere, sa de at det ikke bodde noen i leiligheten jeg hadde flyttet inn i. Jeg fikk sjokk, sier Solomianko.

Etter huskjøpet har hun betalt fellesutgifter og offentlige avgifter for naboleiligheten. Nå er hun redd for å få nye krav mot seg fordi det ikke er gjort innbetalinger for leiligheten hun bor i.

- Skal ordne opp

Naboleiligheten eies av selskapet Senior Service, og står for tiden tom.

— Mekleren lovet å ordne opp i løpet av noen dager, men det gikk flere måneder uten at jeg hørte fra ham. Jeg har ringt til alle mulige instanser og forklart problemet en million ganger, sier Solomianko.

Kurt Fridtjof Buck i Eiendomsmegler Vest sier selskapet har arbeidet med å rydde opp i kaoset siden de ble gjort oppmerksomme på feilen.

— Forbyttingen oppsto lenge før vi påtok oss oppdraget. Dette skal vi ordne opp i, men det tar litt tid. Det er en mengde papirer som må innhentes. Vi venter blant annet på et dokument fra Solomianko, sier Buck.

— Har dere informert henne om at dere har arbeidet med å løse problemet?

— Vi har prøvd etter beste evne å holde henne informert, men hvis hun mener vi har gjort en for dårlig jobb, så har kunden alltid rett.

— I salgsoppgaven opereres det med to forskjellige seksjonsnumre. Burde dere ikke oppdaget det?

— Det er mulig vi burde vært mer oppmerksomme på det punktet. Jeg kan ikke i detalj huske hvordan vi tolket det, sier Buck.

I løpet av sine ni år som mekler har han ikke vært borti en tilsvarende sak.

Kommunikasjonssjef Ole Irgens i Bergen og Omegn Boligbyggelag, som er forretningsfører for sameiet, slår fast at Solomianko ikke trenger bekymre seg over noen økonomisk smell som følge av forvekslingen.

— Alle betaler det samme i fellesutgifter. Hun vil derfor ikke bli krevd for noen ekstra innbetalinger. Hun har heller ikke tapt noen rettigheter i forbindelse med eventuelle forsikringer, opplyser Irgens.

MIXED BUSINESS: Zofia Solomianko trodde hun hadde kjøpt Hamreveien 31 W, men endte opp som eier av naboleiligheten. - Jeg trodde det var min feil, sier hun. Eiendomsmegler Vest jobber med å løse problemet.