Brannen i Dalseidvegen, like ved handelslaget på Dalekvam, ble meldt rundt klokken 00.30 i natt. Få minutter senere var det lokale brannvesenet på plass, forteller brannsjef Svein Ove Hesjedal til bt.no.

Huset er en eldre arbeiderbolig som er bygget om til å inneholde to leiligheter. Den ene leiligheten var under oppussing, mens beboerne i den andre ikke var til stede i natt.

— Det brant det kraftig i andre etasje og på loftet. Vi sendte inn røydykkere for å bekjempe flammene, men brannen var for kraftig. Røykdykkerne måtte trekke seg tilbake etter en stund. Vi vurderte det slik at det ikke var sikkert å oppholde seg i etasjen lenger, forteller brannsjefen.

Problemet var da å komme til der det brant som verst. Brannvesenet i Vaksdal og Voss hadde rett og slett ikke høye nok stiger.

— Huset er ganske høyt, to og en halv etasje. Vi prøvde å skaffe materiell fra Voss, men måtte til slutt rekvirere en snorkelbil fra Bergen.

Ifølge Brannvesenet i Bergen ble snorkelbilen sendt klokken 02.30. Da var det umulig å redde huset, og brannfolkene måtte konsentrere oss om å redde nabobebyggelsen, som også består av trehus.

Brannårsaken er ukjent.