— Folk bærer seg skakke på bøker de vil gi til salget for Amnesty på Verdens Bokdag, forteller bokansvarlig Kjersti Nielsen hos Norli i nummer 7. Og tar vennlig imot en overfylt Clas Ohlson-pose fra Odd Elvebakk, som stikker innom med bøker han og fruen har lest både to og tre ganger.

— Utrolig spennende med alle de flotte bøkene, noe for enhver smak, folk kommer til å gå amok, her er flust med godbiter som ikke lenger er i handel, jubler Nielsen og takker Anna Walle som har tatt drosje helt fra Landås for å gi fra seg en hel Rex Beach-serie, vakkert innbundet i rødt. På gulvet foran Norli-disken står hauger med bokposer, folkegaver til dagens teltsalg.

— Oj, oj, se her, roper Nielsen, dukker ned i en Rema-pose og kommer opp med både Richard Herrmann, Odd Eidem og Eva Ramm.

Dessuten finner hun bøker om valper og sommerfugler, om aromaterapi og urtehager, London-regjeringen og Sverre Steens kjuagutter. Nam-nam.

«Til Olga ...»

Hun minner om at bruktboksalget starter i teltet på Torgallmenningen fredag morgen presis klokken ni.

— Folk kan betale det de synes bøkene er verdt, men vi håper jo at de har i tankene at inntekten går ubeskåret til Amnesty International, sier Nielsen.

Et nytt dykk ned i den litterære poseverden avdekker at både Edvard Hoem, Robert Wilson, Karsten Alnæs og Mickey Spillane blir å få til en billig penge.

Og er man bibliofil pluss vil man sikkert ha glede av Amalie Schwanerflügels sommerroman fra 1918, «På Persroars pensjonat» - med hilsen julen 1926 «Til Olga fra Asbjørn og Borghild».

Eller, for de mer spesielt interesserte, 100 år med kunstskolen i Flensburg eller Por Favor, spansk for begynnere.

— Det er fjerde året Norli-butikkene samler inn brukte bøker, tidligere er de blitt gitt til institusjoner, det er første gang vi arrangerer salg som dette, sier Kjersti Nielsen.

Og inviterer til bokparty i dag.