20 år gamle Steve Stanzak, forteller at han flyttet inn i det døgnåpne bibliotekets hovedsal fordi han ikke hadde råd til et sted å bo. Alle pengene han tjener går i utgifter til bøker og mat, og han sier selv at det ikke er hjelp å få av familien.

Over tid har 20-åringen lært seg å ordne det meste, uten å bli oppdaget. Han vasket seg på bibliotekets toaletter, hadde klær og andre eiendeler i noe bokskap, og en gang i blant fikk han lov å ta en dusj hjemme hos venner.

— Det var litt pussig i starten, men etterhvert ble det rutine. Faktisk var det ganske behagelig, sier Stanszak til New York Post.

I forrige uke var det nemlig slutt på den anonyme tilværelsen, noe han kan takke seg selv for. De siste syv månedene har Stanzak ført dagbok på sin egen hjemmeside på internett, www.homelessatnyu.com. Da biblioteksledelsen kom over siden hans, var det rett ut.

20-åringen slipper imidlertid å sove på gaten. Talsmann for The University of New York, John Beckmann, lovde denne uken gratis husly for 20-åringen resten av semesteret.

SELVPORTRETT: Steve Stanzak la ut bilder av seg selv, som dette, og full dagbok på sin egen hjemmeside. Dermed var det en smal sak for bibliotekets ansatte å finne ham.<br/>FOTO: HOMELESSATNYU.COM