Bauge ante ugler i mosen da han ankom Data Elektriske ved 06.45-tiden tirsdag morgen. Noen hadde tyvkoplet den elektriske låsen og brutt seg inn i noen boder i kjelleren. En beruset mann romsterte rundt inne i lokalene.

— Da jeg spurte hva han gjorde der, fortalte mannen at han var kommet for å søke jobb som elektriker, sier Bauge.

Mannen fikk sette seg ned på et møterom og fylle ut en søknad, og imens bød butikkeieren på kaffe og kake.

Kom rett fra «jobb»

— Han var hyggelig og rolig, og la ut om alle jobbene han hadde hatt. Han var skitten på hendene, og sa han allerede hadde vært ute på en jobb i grålysningen. At han snakket sant, er jeg ikke i tvil om, for ifølge politiet brøt han seg inn i en garasje i nabolaget tidligere på morgenkvisten, sier Bauge.

Butikkeieren fikk sneket seg ut for å ringe politiet, og like etter var de på plass utenfor butikken i Storetveitveien. Pågripelsen skjedde uten dramatikk.

— Han var helt rolig da han fikk på seg håndjernene, og spurte bare etter advokat. Jeg tror han hadde hatt det koselig her, sier Bauge.

Den 32 år gamle tyven sitter nå i arrest ved Hordaland politidistrikt, bekrefter operasjonsleder Ragnar Lyssand. Da han ble pågrepet, hadde tyven en bag med tyvegods fra innbruddet i garasjen like ved. Han hadde også en koffert full av vognkort, en død mobiltelefon, verktøy og toalettartikler, ifølge Bauge.

Utdannet elektriker

Under «jobbintervjuet» fikk Tony Bauge inntrykk av at tyven hadde god peiling på elektrisk arbeid, og virkelig hadde lyst på jobb. Mannen lirte av seg en mengde faguttrykk for å imponere den potensielle arbeidsgiveren.

— Han var faktisk utdannet elektriker. Politiet fortalte meg at han var veldig flink med biler og adgangssystemer. Jeg synes litt synd på ham, sier Bauge.

Tyven kan likevel ikke regne med å få positivt svar på søknaden sin.

— Det blir nok nei, dessverre.

<b>SØKNADEN:</b> "Jeg søker herved om stilling som lærling/hjelpearbeider ved deres etablissement," skriver tyven i sin noe knappe søknad. (Personlige opplysninger om tyven og referansene hans er sladdet.)
<b>SERVERTE TYVEN:</b> Innbruddstyven fikk krydderkake, mens Tony Bauge (42) fikk litt krydder i hverdagen.
Ørjan Deisz