En del bobiler hadde allerede parkert på stedet.

— Siden i fjor sommer har vi jobbet med å få til et alternativt bobiltilbud, men det har vist seg vanskelig å finne en sentrumsnær tomt med tilstrekkelig areal. Grunneieren er ikke kommet i gang med byggestart som opprinnelig planlagt. Tomten sto ubrukt. Vi kontaktet derfor grunneieren og fikk til en leieavtale også for i år, sier Borghild Lekve, direktør i Bergen Parkeringsselskap.

Det er Dieter Schulze fra Leipzig i Tyskland fornøyd med. Han har reist rundt i Norge i drøyt tre uker, og i morgen drar han videre til Egersund for å ta fergen til Danmark.

— Vi er fornøyde med plasseringen. Det er bare ti minutters gåavstand til sentrum og overnattingsprisene er ikke så verst, sier Schulze.

120 kroner pluss 20 kroner for strøm koster det de tilreisende å stå et døgn på tomten. Da Bergens Tidende var innom i går ettermiddag var det nesten 40 bobiler på tomten og flere strømmet til mens vi sto der.

— Det er et stort behov for et ordentlig tilbud til bobilturister i Bergen. Da sommeren nærmet seg og vi sto uten et slikt tilbud, tenkte vi at det var bedre med en midlertidig løsning her på Slaktehustomten enn ikke noe tilbud i det hele tatt, sier Borghild Lekve og legger til at eneste alternative tilbud til bobilturistene er campingplasser i Bergen og omegn.

Det kreves tre meters avstand mellom bilene og forsvarlige sanitærforhold. Resepsjonen er døgnbemannet. Atter en gang sies det at det er siste sesongen.

— Hvis det ikke skjer noe ekstraordinært i forhold til byggesaken så går jeg ut ifra at det er siste sesong, bekrefter Borghild Lekve.

PÅ 'AN IGJEN: Bare et døgn etter at de åpnet for sesongen begynner det å bli trangt om plassene på bobilsenteret.