ARNE LUTRO

TOR HØVIK (foto)

Overraskelsen var stor da elevene i klasse 4c kom tilbake på skolen onsdag. I klasserommet satt en gammel klassekamerat og ventet. Med seg hadde han 23 suvenirer og en stor bunke med brev.

— Alle hadde trodd at Bobby var borte for godt. Vi savnet han, men han var så lenge vekke at vi nesten hadde glemt han, forteller en av elevene i klassen.

Jorden rundt på 800 dager

Den 10. mai i 2001 sto hele klassen på Flesland og vinket farvel teddybjørnen. Elevene fikk ideen om å sende kosebjørnen ut i verden etter at de selv fikk besøk av en bamse fra en svensk skoleklasse tidligere på året.

Bobby fikk et brev rundt halsen som oppfordret snille mennesker til å ta han med dit de reiste og ba han komme tilbake til skolestart over sommeren. Men Bobby ville reise mer enn bare noen måneder.

— Vi mistet kontakt med Bobby to ganger. Sist var i New York rundt 11. september i 2001. Vi fryktet det verste, sier klasseforstander Solveig Øvereng.

Men i sommer kom gladmeldingen. Bobby var kommet hjem og ventet på å bli hentet på Flesland. Da hadde han vært på reisefot i over 800 dager i Afrika, Asia, Australia, og Amerika.

Glemte passet

Som en reisende onkel-Mac, fartet Bobby til over 17 land. Ifølge brevene som fulgte med bamsen hjem, er det stort sett snille flyvertinner som har tatt han med seg.

Men uten pass var det vanskelig for Bobby å komme seg gjennom passkontrollen, og han ble dermed sendt fra den ene flyplassen til den andre.

— I Japan ble han sittende på hittegodskontoret i over en uke. Her traff han vennen sin, apen Ukkey, sier klasseforstander Solveig.

Ukkey og Bobby ble faste reisevenner, og apedukken fulgte med Bobby til Norge for å treffe vennene på Paradis skole.

Lærer Solveig planlegger nå å bruke Bobbys reise som en del av undervisningen. De skal bli kjent med reiseruten, se på landene og oversette de engelske brevene.

Gjenforent: Etter over 800 dager på reise til over 17 land kom teddybjørnen Bobby tilbake til klassen 4c ved Paradis skole. Med seg hadde han masse suvenirer og brev til klassen. Oscar Engelsen, Benedicte Wickmann, Erik Drager, Christian Haugland og Kathinka Egidius beundrer Bobbys nye hatt og solbriller.