46-åringen som blottet seg for dagmammaer på Klosterhaugen har fått en bot som svir på pungen. Han har allerede godtatt den etter at han ble pågrepet på Klosterhaugen på torsdag.

Skjermet barna

Det var dagmamma Solveig Ystebø som ringte politiet. Hun og en annen dagmamma oppdaget den fulle mannen på Klosterhaugen ved 12-tiden. Da de spurte om han trengte hjelp, viste han frem sine edlere deler.

— Vi spurte om han hadde det bra og om han trengte hjelp. Da ble han veldig hissig, før han åpnet opp buksen, sa Solveig Ystebø til bt.no på torsdag.

De fikk skjermet barna som lekte like ved før Ystebø ringte politiet. De pågrep mannen like etterpå. I lommene hans fant de også en mindre mengde hasj.

Politiet sjekket opp mannen mot andre sedelighetssaker mens han sov ut rusen i arresten.

”Krenkende atferd”

Vi har ikke funnet at han har vært involvert i andre slike saker før. Årsaken til blottingen var nok at påvirkningen av alkohol var mer enn den burde være, sier politiførstebetjent Jens Ekmann ved Vold- og sedelighetsavsnittet på Sentrum politistasjon.

46-åringen er kjent av politiet fra før. Bot fikk han for ”krenkende eller annen uanstendig atferd”. I tillegg forulempet han den allmenne fred og orden og brøt legemiddelloven ved å ha hasj i lommene.

— I forrige uke hadde vi også en annen blotterepisode i Fana. Men generelt er det sjelden vi rykker ut på slike oppdrag og pågriper noen, sier operasjonsleder Terje Hilland ved Hordaland politidistrikt.

DYVEKE NILSSEN