Mannen som ble tatt tirsdag kveld og siktet for blotting, har tilstått ugjerningen i politiavhør.

Det var tirsdag ettermiddag mannen i begynnelsen av 20-årene ringte på en dør i en bolig i Fana. En ti år gammel jente åpnet, ble skremt og alarmerte naboen som ringte politiet.

Kan skrive og høre

— Mannen er avhørt og har erkjent at han har blottet seg for jenten, sier Morten Ørn, sjef ved Bergen Sør politistasjon.

Bt.no fortalte tirsdag at det var tre årvåkne 15-åringer som avslørte den polske statsborgeren, etter at politiets hundepatrulje hadde gitt opp. Mannen ble pågrepet uten dramatikk i Titlestadsvegen.I avhørene hadde politiet med tolk. Mannen er stum, men kan høre. Han kan også skrive.

— Avhørene forløp greit. Nå er vi i kontakt med polsk politi for å sjekke om han har saker på seg i hjemlandet. Han blir sittende hos oss over natten. Torsdag tar vi stilling til hva vi gjør videre, men det er klart at det blir en straffereaksjon fra vår side, sier Ørn.

Han bekrefter at det er aktuelt å utvise den siktede mannen.

Politiet: Kan være stolte

Politiet sier at guttene som avslørte blotteren, gjorde alt rett og at de kan skryte av innsatsen på skolen.

— Når vi ber om tips, er folk generelt sett veldig flinke. Her er det helt på det rene at vi kan takke publikum for hjelpen. Guttene kan være stolte, sier operasjonsleder Morten Kronen i Hordaland politidistrikt.

- Men kan ikke det de gjør være farlig?

— Så lenge de observerer og tar til seg informasjon og videreformidler uten å gå altfor nær, er det greit. Det er veldig viktig at folk engasjerer seg og følger med, men samtidig at de varsler videre, sier Kronen.

KVELDENS HELTER: Blotteren ble tatt etter godt detektivarbeid fra 15-åringene Joachim og Christopher tirsdag kveld. Med i jakten var også en kamerat som ønsker å være anonym.
PRIVAT