Studvest skriver at jenten var alene på lesesalen da blotteren tok tak i sakene.

— Plutselig hadde han kneppet opp og satt og tok på seg sjøl. Da ble det så ekkelt at jeg sprang. Det forteller NHH-studinen til Studvest.

Siden hun bor i sentrum, har hun ofte brukt psykologilesesalen på Sydneshaugen skole, like ved Det historisk-filosofiske fakultet (HF).

— Jeg har snakket med venninnene mine etter det som skjedde, og vi har funnet ut at vi ikke bør gå på lesesal alene, sier studenten.

Ifølge Studvest satt hun helt alene og bakerst i lesesalen. Det kom inn en mann som hun syntes så «guffen og sjuskete» ut. Han hadde ikke med seg noen bøker, men gikk frem og hentet noen fra bokhyllene. Så satte han seg på skrå på raden foran, halvveis vendt mot jenten.

— Først satt han og fiklet med hånden i lommen. Jeg tenkte at han kanskje hadde en løs tråd, forteller hun.

Så forsvant mannen, men kom tilbake og satt snart med hele buksesmekken åpen. Da stakk jenten av, og blotteren begynte også å pakke sammen, skriver Studvest.

— Blotting blir gjerne etablert ved opplevelser i puberteten. Når det først er etablert kan det være vanskelig å bli kvitt, og en kan bli hektet på spesielle stimuli. En hel del skader ikke, men blotting står i en særstilling fordi det er ulovlig.

Det sier førsteamanuensis i psykologi Inge Jarl Støylen til Studvest.

— De fleste blir imidlertid ikke så veldig skremt, men opplever hendelsen som latterlig og pussig. Det en bør gjøre er å si hva en mener og så gå vekk. Og siden blotting er straffbart, bør det anmeldes, er rådet Støylen gir.