— Det var en meget ubehagelig opplevelse. En slik oppførsel er feig og helt uakseptabel, sier Brustad.

Kommunalministeren ankom lobbyen i første etasje på Radisson SAS Hotel Norge ved 12-tiden. Ifølge Bergensavisens nettutgave skulle hun delta på et møte i Kommunale Boligadministrasjoners Landsråd (KBL). To unge jenter som hadde skjult seg i pressekorpset gikk mot ministeren. Den ene av dem ga inntrykk av å ville overrekke Brustad en blomsterbukett, mens den andre så kastet en bløtkake i ansiktet på ministeren.

På video Hotellets videosystem har tatt opp hendelsen og de sikkerhetsansvarlige ved hotellet har vært i kontakt med politiet. Videoen, en rapport og en løpeseddel fra aksjonistene vil bli overlevert til politiet, opplyser hotellsjef Rita Steckmest til NTB.

Et vitne har også plukket ut de to jentene på hotellets video. De to aksjonistene, som foreløpig er ukjente, la igjen noen løpesedler. Det er undertegnet «Bergen bløtkakebrigade».

Udemokratisk Kommunalminister Sylvia Brustad sier at en slik framgangsmåte er helt udemokratisk. Dersom de to aksjonistene hadde tatt kontakt på forhånd, kunne jeg snakket med dem og lyttet til deres budskap, sier hun.

— Jeg opplever også en slik aksjonsform som meget urettferdig. Vi har nettopp tatt et av de største løftene på lenge innen den sosiale boligbyggingen ved å øke rammene for Husbanklån, sier kommunalminister Sylvia Brustad.

Hotellsjef Rita Steckmest sier at også hotellet vil vurdere om saken skal politianmeldes. Men det mest vanlige er at den som personlig er utsatt for slike ting selv anmelder det til politiet, sier hun.