"Strandgaten Blomstrer" het arrangementet, som skulle markere at Bergens tradisjonsrike handlegate nummer én har blitt enda flottere.

— Butikkeierne har gått sammen for å sponse flotte blomsterkurver i stolpene langs hele gaten. Dette hadde vi lyst å feire, og vi har invitert barnehagene i Bergen til å tegne og male. De får boller, brus og ballonger, og de ulike butikkene har aktiviteter for barn og voksne, forteller Knut Johan Raa, representant for Strandgaten Velforening til bt.no.

Byråd Lisbeth Iversen åpnet gaten klokken 10, og arrangementet skulle fortsette til klokken 13. Tett yr gjorde sitt til at festen ble noe amputert, og maleaktivitetene måtte trekke inn under takene.

— Brus og boller er best, slår ungene fra Barnebo barnehage på Landås fast. Margrethe (5 og et halvt) har fått en flott sommerfugl malt i fjeset hos Nordbyes farvehandel, mens Lea (like gammel) og Christoffer (6) står for tur.

Kristine Solhaug og Kristine Henriksen har tatt med seg de fem største barna fra barnehagen på bytur. Bare synd at været ikke ble bedre.

De nyplantede blomstene henger litt med hodene, men entusiasten Knut Johan Raa forsikrer at de snart vil bugne over kanten på pottene. Og velforeningen trenger i hvert fall ikke å bekymre seg for vanning med det første...

GLEDESSPREDER: Kløverhus-klovnen Kristin Weidemann delte ut ballonger.
PÅL ANDREAS MÆLAND