— Oppmerksomheten har vært helt utrolig. Blomstene har strømmet på i hele dag, forteller Kari Dyrkorn til BT vel et døgn etter det brutale ranet i nærbutikken hun driver på Sydneshaugen.

Det ble lite nattesøvn etter skrekkopplevelsen mandag da to menn slo til mot butikken. Mens den ene raneren la Kari Dyrkorn i bakken og kneblet henne med hånden, forsynte den andre seg med penger og sigaretter.

«Mange tanker»

— Jeg er fortsatt shaky og øm i kroppen. På legevakten sa de jeg hadde fått flere brist i ribbeina. Dessuten er jeg temmelig utslitt nå. Jeg sov lite i natt. Det var så mange tanker som raste gjennom hodet mitt, sier hun.

— Har du mistet lysten til å fortsette?

— Jeg blir vel nødt til å holde det gående. Jeg kan jo ikke gi meg nå. Det er ikke lett for folk i min alder å finne ny jobb. Jeg må jo ha noe å leve av, sier Kari Dyrkorn. Hun har drevet nærbutikken i 35 år, sammen med samboeren Nils Danielsen.

De mange blomsterhilsnene, støtten og omtanken fra trofaste kunder etter ranet gjør det også vanskelig å stenge butikkdørene for godt, sier hun.

Videokamera

— Har du planer om tiltak som kan sikre deg og butikken bedre mot ran?

— Jeg lurer jo på om det er på tide å utstyre butikken med videokamera.

Naboer i strøket rundt kolonialbutikken bekymrer seg over flere narkomane, kriminelle og forverret bomiljø, noe de setter i sammenheng med tre hospitser i området. Kari Dyrkorn sier hun har en del belastet klientell innom butikken med jevne mellomrom.

— Men jeg tviler på om ranerne bodde på noen av hospitsene. Jeg har i hvert fall aldri sett dem før, forteller hun.

Også for ti år siden ble nærbutikken på Sydneshaugen ranet. Den gang ble Kari Dyrkorn truet med pistol, men klarte å skremme tyvene på dør.

RANSOFFER: - Fantastisk med all støtten og omtanken, sier Kari Dyrkorn. Hun beskriver ranet mandag som en forferdelig påkjenning.<br/>Foto: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN