"Frp er blitt en skygge av Høyre. Kamelene slukes på rekke og rad for å nå målet (om taburetter). Demokratene har overtatt som et troverdig alternativ. Bergen FrP er nå blitt taburettpartiet og ikke til å kjenne igjen", skriver Blommedal i en pressemelding.

Blommedal var en av Bergen Frps fremste politikere. Han satt i bystyret og ledet bydelsutvalget i Åsane til høsten 2003.

I november 2002 ble han nominert til annenplass på Bergen Frps kommunevalgliste. I januar ble Blommedal suspendert etter at det ble offentlig kjent at han drev et utstrakt samarbeid med den ekskludert Terje Sørensen om å sikre seg posisjoner i partiet.

Blommedal var ikke den eneste som samarbeidet med den ekskluderte tidligere fylkessekretæren i Hordaland Frp. Men Blommedal og hans nærmeste støttespiller ble syndebukker for en organisatorisk ukultur som har preget Bergen Frp og til dels Hordaland Frp i en årrekke.

De tre stortingsrepresentantene til partiet fra Hordaland, Arne Sortevik, Gjermund Hagesæter og Karin Woldseth, har alle samarbeidet både med Blommedal og Sørensen.

Dette er dokumentert både gjennom Bergens Tidendes og Bergensavisens dekning.

Men stortingsrepresentantene slapp unna med riper i lakken da moderpartiet vinteren 2003 tok et oppgjør med den organisatoriske ukulturen i Bergen.