— Jeg forsøkte ikke å svindle noen. Min intensjon var hele tiden å betale det jeg skyldte. Jeg ville bare kjøpe meg litt tid, sa den skadeskutte forretningsmannen da rettssaken mot ham startet i går.

- Kreativ fyr

23-åringen er tiltalt for en rekke tilfeller av bedrageri. Han risikerer ubetinget fengsel om han blir funnet skyldig. Selskapet hans er allerede slått konkurs.

Det er satt av åtte dager til rettssaken. Aktor Ole Bjørn Mevatne brukte mesteparten av gårsdagen på å redegjøre for alle anklagene mot Hilt.

En rekke personer har anmeldt Hilt for ikke å levere spillmaskinene de har betalt for. Dessuten skal 23-åringen ha forsøkt å bedra en rekke banker og firmaer, til og med morens arbeidsgiver.

— Stefan Hilt er en ung fyr som på en kreativ måte klarte å tjene penger. På et tidspunkt gikk det økonomisk galt, og Hilt forfalsket kvitteringer for å skaffe seg likvider, sa Mevatne.

Kopierte stempler

Stefan Hilt innrømmet å ha trikset med flere kvitteringer. Han føyde til sifre og kopierte stempler fra andre kvitteringer. Deretter fakset han de falske kvitteringene til sine kreditorer, og ga dem inntrykk av at han hadde gjort opp for seg.

— Likviditeten i selskapet var dårlig. Jeg klarte ikke å betale, sa 23-åringen.

På tross av disse innrømmelsene, erkjente ikke Hilt straffskyld for bedrageri. Han mener at det aldri var fare for tap for firmaene han lurte.

— Min klient har trikset med kvitteringer og drevet dårlig kundebehandling. Det betyr ikke at han er skyldig i bedrageri, mener forsvarer Olaf Holm.

TRIKSET OG BLØFFET: Stefan Hilt klarte ikke å betale regningene i tide. Han løste problemene ved å forfalske innbetalingskvitteringer. FOTO: MARITA AAREKOL
Foto: Arne Nilsen