I retten ba 30-åringen om å bli løslatt, men Nordhordland tingrett valgte imidlertid å varetektsfengsle ham for fire nye uker for drapet som skjedde i begynnelsen av februar på Brattholmen.

FORSVARER: Marius Wesenberg forsvarer den 30 år gamle mannen som er siktet for drap.
PER LINDBERG

— Blodspor30-åringen hadde selv stikkskader etter sammenstøtet med Foss, men politiet tror ikke at Foss stakk ham. De mener han stakk seg selv etter å ha forlatt Foss døende utenfor sin bolig.

— Dette stemmer ikke overens med vitneforklaringer i saken. Det var blodspor fra stedet der avdøde lå mot huset som siktede returnerte til. Ingen vitner har sett siktede komme tilbake til avdøde. Da må stikket på ham ha kommet i sammenstøtet med Foss. Blodet kan ikke stamme fra avdøde. Min klient forteller at han silblødde, sier Marius Wesenberg, som forsvarer 30-åringen.

- Truet på telefon

I flere rettsmøter har han argumentert med blodsporene for å vise at hans klient ble stukket i sammenstøtet med Foss.

— Han forteller at han gikk ut for å møte avdøde. Forut for dette hadde det vært en telefon fra Foss til min klient. Min klient forteller at han ble truet på telefon og tok derfor med seg kniv. Han har forklart at han visste ikke hva som ventet og fryktet for sitt liv, sier Wesenberg.

— Det var speilglatt utenfor boligen. Min klient skled på glatten og gled inn i avdøde. Der ble han stukket først. Han fikk dødsangst og stakk tilbake. Han beklager på det sterkeste at det endte med at Foss døde, legger han til.

Ikke mottatt dokumenter

Nettopp telefonsamtalen og blodsporene kommer, etter det bt.no erfarer, til å bli svært sentralt hvis saken kommer for retten. Det gjør den trolig til høsten. Politiet regner med at saken er ferdig etterforsket om en måned. Da skal Statsadvokatene i Hordaland avgjøre om tiltale tas ut.

Wesenberg hadde ikke mottatt de siste dokumentene i etterforskningen. Han reagerer på at politiet ikke har gitt ham dem.

— Jeg vet ikke bakgrunnen for dette, men det skal være mulighet for full kontradiksjon underveis, sier Wesenberg.

Det betyr at han på vegne av den siktede 30-åringen har rett til underveis å bli kjent med det motparten hevder.

Totalvurdering

Det har vært flere rekonstruksjoner etter drapet, og den siktede mannen har vært med på en av dem.

«Om det var nødverge, må avgjøres etter en totalvurdering etter de vanlige regler om bevisbedømmelse,» skriver Nordhordland tingrett i sin kjennelse der 30-åringen ble varetektsfengslet frem til 28. mai.

Politiadvokat Trond Eide ønsker ikke å kommentere rettens beslutning om videre varetektsfengsling.