Privatfesten på Foldnes utartet etter hvert så voldsomt at både politi og ambulanse ble tilkalt. Politiet fikk melding om slagsmålet klokken 03.34 natt til søndag.

— Det var fem personer til stede på festen, tre menn og to kvinner. To av mennene røk i hop. Grunnen skal ha vært sjalusi, sier politibetjent Svein Storebø ved Fjell og Sund lensmannskontor til bt.no.

Storebø karakteriser privatfesten som en meget fuktig aften. Utover kvelden skal det ha skåret seg.

Slo med metallpanne

Hendelsesforløpet er ikke alltid like enkelt å rekonstruere på en slik fuktig fest, men det skal ha foregått omtrent slik:

Først begynte to av mennene å slåss. Den ene var mye sterkere enn den andre, og den svakeste karen ble banket opp.

Da forsøkte den tredje mannen, en 37 år gammel mann fra Hardanger, å skille kamphanene. Her gikk det på knyttnevene løs, og begge fikk inn noen fulltreffere.

— Etter en stund skal den ene kamphanen, en 37 år gammel mann fra Sotra, ha fått tak i en tung metallpanne. Denne skal han ha slått i hodet på hardingen. Hardingen fikk hodeskader og ble sendt med ambulanse til Haukeland Universitetssykehus, sier Storebø.

Også panneslageren skadd

Da politiet kom til pågrep de den 37 år gamle panneslageren fra Sotra.

Panneslageren fikk seg også noen gode smeller i slagsmålet. Blødende og kraftig forslått ble han tatt med til legevakten. Her fikk han sydd flere sting både over og under øyet. Deretter bar det i arresten.

Søndag ble han avhørt av politiet på Sotra, og vil bli siktet for legemsbeskadigelse .

Politiet vil også avhøre de andre som var til stede på festen.