— Det var ekkelt at det tok så lang tid før politiet kom, sier Nina Straume.

Klokken var omlag 04.45 natt til mandag da tobarnsforeldrene Nina Straume og John Kleveland våknet av en desperat ringing på dørklokken. Utenfor på trappen i Kleivane på Stord stod en mann med blod i ansiktet og nedover klærne. Han fortalte at han ble forfulgt og at personen var væpnet.

— Man må jo bare hjelpe i en slik situasjon, sier Nina Straume.

Slo av lyset og gjemte seg

Hun forteller at taxisjåføren var redd og oppskaket. De to barna på ni og elleve år hadde også våknet, men barna måtte skjermes.

De kontaktet politiet, men fikk vite at nærmeste patrulje var i Haugesund, 50 minutter og seks mil unna. Mens de ventet på at væpnet politi skulle rykke ut fra Haugesund, slukket de alle lys og gjemte seg i gangen i frykt for at gjerningsmannen skulle se dem.

- Skremmende

— Mannen min ringte flere ganger til politiet for å høre hvor de ble av, sier Straume. De ventet omlag tre kvarter før politiet kom. Først da kunne ambulansen hjelpe den skadde sjåføren.

Straume reagerer på at det tok så lang tid.

— Ambulansen måtte vente på politiet. Jeg synes det er skremmende at det tok så lang tid. Tenk om han hadde vært alvorlig skadet, sier tobarnsmoren.