Klokken var litt over 22 i går kveld. Fire kolleger hadde vakt og tre av dem var inne på taxisentralen på Leirvik. Hans Kristian Aadland satt ved PC-pulten da en mann falt inn døren og ropte om hjelp.

— Han blødde. En kollega tok telefonen og ringte straks etter ambulanse. Heldigvis kom den raskt, sier Aadland.

HJALP OFFERET: Taxisjåfør Hans Kristian Aadland var en av flere taxisjåfører som hjalp den blødende personen på taxisentralen på Leirvik i går kveld.
LENA VERMEDAL
NABO: Nina Nordfonn våknet av helikopteret som kom fra Oslo med bombegruppen. Hun er glad det ikke var annet enn en narrebombe.
LENA VERMEDAL

I frykt for at gjerningspersonen skulle følge etter offeret, låste de døren på taxisentralen.

Da politiet kom til stedet kunne de følge blodsporene hele veien opp til leiligheten på Kringsjå, der politiet senere pågrep to personer og fant en hjemmelaget narrebombe.

— Tidligere eldreboliger

Aadland tror offeret må ha mistet mye blod på veien.

— Han hadde kommet helt fra Kringsjå og ned hit. Det var vel eneste plassen han kunne finne folk hjemme på denne tiden, sier Aadland.

Leilighetene der bomben ble funnet var tidligere eldreboliger for pensjonister.

— Taxiene hadde ofte turer dit. Nå er det svært sjelden vi får turer til de leilighetene, sier Aadland.

- Litt ekkelt

Nabo Nina Nordfonn bor litt bortenfor leilighetene på Kringsjå, men har god oversikt fra huset med utsikt over Leirvik. Hun forteller at leilighetene den senere tid har vært utleid blant annet til utenlandske arbeidere. Hun har ofte sett politipatruljer som kjører gjennom nabolaget og føler at det har vært en trygghet.

I morges våknet hun av helikopteret som kom med bombegruppen fra Oslo og var rask med å sjekke nettavisene for å se hva som var skjedd.

— Det er litt ekkelt med en bombealarm i nabolaget, men dersom politiet hadde trodd det var noe alvorlig, ville nok større deler av nabolaget blitt evakuert, sier Nordfonn før hun kjører i barnehagen med sønnen.

Politiet har tidligere opplyst at de to som ble pågrepet i leiligheten er kjenninger av politiet. De sitter nå i avhør hos politiet, mens det pågår krimtekninske undersøkelser i og utenfor boligen.

SJEKKER: Oslopolitiets bombegruppe sjekker det de antok kunne være en bombe. I virkeligheten viste det seg å være en narrebombe.
MAGNE LANGÅKER
NARREBOMBE: Denne beholderen så tilsynelatende ut som en hjemmelaget bombe, men viste seg å være en narrebombe ment for å skremme.
LENA VERMEDAL