Tirsdag 6. mars ble det kjent at Høyre-politikeren fra Bergen var siktet for brudd på narkotikalovgivningen. I hans stortingsleilighet fant politiet det de mener er narkotika.

Løslatt

I leiligheten bodde også en venn av Warloe, som er siktet i en større narkotikasak på Østlandet. Han ble varetektsfengslet, men er løslatt.

— Vi har ikke fått svar på de analyser som er gjort. Vi ønsker å avhøre Warloe om hans narkotikamisbruk, på bakgrunn av det han har uttalt i mediene, sier Bjørn Pettersen, politijurist i Romerike politidistrikt.

- Når skjer det?

— Jeg vet ikke, svarer Pettersen, som sier at Warloe kun har vært avhørt en gang.

Ikke fått svar

Han understreker at det ikke er grunn til å tro at siktelsen mot Warloe blir utvidet.

— Vi har sendt inn prøver at stoff vi fant i leiligheten. Vi regner jo med at det er narkotika, men det tar to til fire måneder før vi får svar, sier Pettersen.

Warloe mener at materiell på hans private PC er misbrukt av andre og har anmeldt datainnbrudd til politiet. Blant annet skal det være sendt meldinger fra hans brukerprofil på nettstedet Gaysir.

De omhandlet kjøp og salg av narkotika. Politiet i Bergen etterforsker saken, men ønsker ikke kommentere saken overfor bt.no.

Det har ikke lyktes bt.no å få kommentar fra Henning Warloe.