Pust og pes høres godt i svømmehallen på Rolland når 20 damer tar seg ut i vannet. Med instruktør Tove Haugan på land og cd-spilleren på full styrke er stemningen høy når bt.no besøker gjengen torsdag denne uken.

Etter jul er det 48 damer som trener vanngym hos Åstveit svømmeklubb en eller flere gangen i uken. Det er mer enn dobbelt så mange som i høst. Interessen var så stor at klubben etter jul måtte sette opp en ekstra time.

Egne instruktører

— Vi startet opp med vanngym for et år siden. I høst sendte vi tre fra svømmeklubben til Oslo, hvor de lærte å være instruktører i vanngym. Det ble en voldsom interesse, forteller kursansvarlig Linda Farestvedt i Åstveit svømmeklubb.

Vanngym har slått an blant både gamle og unge damer i Åsane. Flere av dem er mor og datter som går sammen. Vanntrening trekker til seg også de som har en del kilo for mye, gravide og andre med bekkenplager. På land ser det ut som om instruktøren gjør alle bevegelsene i sakte kino, mens de i bassenget jobber hadt.

Opp til deg selv

— Stemningen her er god. Alle bevegelser går saktere i vann og du blir lettere i vann. Det er mye opp til deg selv hvor mye du gjør ut av treningen og hvor mye effekt du får ut av den, sier instruktør Tove Haugan.

Hun får damene til å hoppe i vann, springe i vann og plaske kraftig med føttene for å trene benmusklene.

— Jeg kjenner det i musklene etter en treningstime og liker denne treningsformen godt. Dette er min tredje sesong med vanngym. Jeg har vært med fra de startet opp, sier Hanne Fossheim.