Det blir en helt ny hverdag for Trond Østen Berge. Fra å drive med drapsetterforskninger, være på ulykkessteder og nøste opp i sedelighetssaker, skal åsabuen nå ha ansvaret for Lufthavnsseksjonen under Fana politidistrikt. Et slikt arbeid byr på andre utfordringer enn det Berge har vært vant med.

Avdelingen på Flesland har blant annet ansvar for kontrollen av reisende inn og ut av Schengen-området. De skal også stanse ulovlig innvandring og avdekke grensekryssende kriminalitet. I tillegg skal Berge og co ta imot asylsøkere.

– Det er mye å konsentrere seg om, forteller han.

– Du gleder deg til å ta fatt på den nye jobben?

– Det er en merkelig følelse. Jeg kan knapt vente på å komme i gang. Samtidig er jeg nervøs både fordi jeg slutter i Åsane og fordi jeg begynner i en ny jobb. Slik tror jeg mange føler det etter å ha jobbet samme sted lenge, sier Berge.

Fredag hadde åsabuen sin siste dag ved Arna og Åsane politistasjon. Han innrømmer at det blir tøft å slutte.

– Det er litt vemodig. Jeg har fått gleden av å jobbe sammen med noen fantastiske kolleger. Miljøet har alltid vært bra. Det er viktig i en så krevende jobb. Dessuten har arbeidsdagen alltid bydd på nye utfordringer. Det er hele tiden noe å henge fingrene i. Klart det er blitt hektisk innimellom, men jeg har likt det og alltid sett frem til å gå på jobb hver morgen, forteller han til Åsane Tidende.

– Hvorfor slutter du da?

– Det er to grunner til at jeg sier opp. For det første har jeg gjort fanabu av meg etter å ha bodd i Åsane siden 1969. Ved å jobbe på Flesland får jeg mye kortere vei til arbeid. Men den viktigste grunnen er at jeg mener man skal bytte jobb flere ganger i løpet av livet. Dette for å holde motivasjonen oppe, lære nye ting og få nye utfordringer, sier han.

TAKKER FOR SEG: Leder for den operative seksjonen, Trond Østen Berge, takker for seg som overbetjent ved Arna og Åsane politistasjon. Fredag hadde åsabuen, som har jobbet siden 1993 i nordre bydel, sin aller siste arbeidsdag.
Thomas Gangstøe