I går fikk 16-åringen plass på en barnevernstinstitusjon på Østlandet. Dermed slipper unggutten et gjensyn med fengselscellen i Bergen.

— Dette kan bli veldig bra. To ansatte vil til enhver tid være sammen med ham og de vil legge opp til en del praktisk arbeid. I tillegg vil han få utredning og behandling, sier 16-åringens advokat, Roar Vegsund, som tror det er godt for klienten å komme bort fra Bergen.

Slipper varetekt

Barne-, ungdoms- og familieetaten la frem tilbudet under et to timer langt møte med advokaten, representanter fra kriminalomsorgen og 16-åringens mor.

Unggutten slapp dermed å bli varetektsfengslet for andre gang på en måned. Han er siktet for vold etter å ha vært involvert i det blodige slagsmålet på Askøy i helgen. Påtalemyndigheten er tilfreds med at barnevernet nå tar hånd om 16-åringen.

— Sett på bakgrunn av at han bare er 16 år gammel, er barnevernstiltak den beste løsningen slik det ligger an nå, sier politiadvokat Elisabeth Soglo i Hordaland politidistrikt.

Langt rulleblad

Siden 16-åringen slapp ut av fengsel har han motvillig bodd hos sin mor og andre familiemedlemmer. Bare seks dager før han slo seg inn i et hus på Askøy med en slegge, tok han selv kontakt med Bufetat for å be om hjelp.

Gutten har allerede rukket å få et langt rulleblad. Han er dømt for 34 forhold, de aller fleste utført på rømmen fra de fire barnevernsinstitusjonene han har bodd i det siste året. Nå må han avtjene 281 timers samfunnsstraff i det fylket han om få uker vil flytte til.