Hvor vokste du opp?

— De første fem årene av mitt liv bodde jeg øverst i Ibsens gate. Jeg har veldig gode minner derfra, og husker spesielt godt lyden av trolleybussen. Deretter flyttet vi til Drotningsvik.

Hvor ville du helst bodd?

— Der jeg bor nå. Vi flyttet ut der for to år siden. Men skulle jeg valgt meg en hytte i byen måtte det blitt Nordnes.

Hva er spesielt ved Bergen?

— Eh ... mentaliteten. Vi bergensere er spesielle og det er det som er så spesielt med oss.

Hvor går søndagsturen?

— Da jeg bodde i byen ble det mye opp og ned Fløyen og Ulriken. Nå er det så som så med søndagsturer. Det blir mest hagearbeid.

Hvor handler du klær?

— Når jeg trenger noe blir det første og nærmeste butikk. I ni av ti tilfeller er det min kone som handler klær til meg. Og ofte på Fretex.

Hvem lager de beste skillingsbollene?

— Det vet jeg faktisk ikke, men lukten av nystekte boller uansett hvor de er fra er veldig god. Kjenner jeg lukten, må jeg ha en! I motsetning til de bollene som ligger i plast.

Har du en bergensk favorittrett?

— Mmm ...er pinnekjøtt bergensk? Det er det jeg setter høyest. Får jeg servert en virkelig god fiskesuppe er det topp også.

Hvor er du medlem?

— Jeg er medlem i NAF, Norsk Luftambulanse og BOB.

Hva ville du vist en turist?

— Det kommer an på været. Er det solskinn skulle vi tatt en tur på Fløyen og Ulriken og avsluttet med en vandring på Torgallmenningen, Nordnes, Sandviken, Torget og smauene. Det hadde vært en opplevelse.

Hva ville du ikke vist en turist? - Tror ikke det er noe jeg ikke ville vist. Folk tåler å se Rådhuset, selv om det er stygt.

Hva savner du mest i Bergen?

— En fast fornøyelsespark. Tenk å ta Ulriksbanen opp og skli ned igjen på en vannsklie. Det hadde vært noe. Da jeg var barn var jeg misunnelig på Kristiansand som hadde dyrepark.

I paraplystativet?

— Der står det en sykkelpumpe, et tresverd og en badmintonracket. Mulig det ligger noe på bunnen også.

Det mest romantiske stedet?

— Det må bli Nedre Dynnersmauet. Der traff jeg nemlig min kone. Dagen etter flyttet jeg inn til henne.

Ditt første kyss?

— Lurer på om ikke det var i Nygårdsparken. Vi var fire-fem år. Hun het Marit.

Når tok du Beffen sist?

— Oi, det er nok sikkert 15 år siden. Dessverre. Jeg tenker ofte på Beffen. Når jeg leser om Beffen tenker jeg: Den må jeg ta snart.

Bergensk favorittrubadur?

— Det må bli «Badekarene». Dagfinn Knoph og Ingvar Hopland. De synger morsomme bergensviser.

Hva synes du om buekorps?

— Når jeg går gjennom byen og hører buekorpsene komme, får jeg frysninger på ryggen og tårer i øynene. Det er så flott og minner meg om at jeg er bergenser. Jeg har selv barn som går i Sydnæs Bataljon.

Din favorittbergenser?

— Det er mange, men ingen konkrete. Min favorittbergensertype, derimot, er dem som snakker rett fra leveren på kav bergensk. Disse bergensfruene du ser på nyhetsinnslag, blant annet. Håper ikke de er en utdøende rase.

Din bergenske 17. mai?

— Først er det frokost med familien. Deretter drar vi inn til byen for å følge prosesjonen. Det er vi jo nødt til. Så er det hjem til mine foreldre for å spise rømmegrøt og spekemat. På ettermiddagen er vi i Alvøen for å treffe venner før vi avslutter med middag om kvelden.

Når var du på Stadion sist?

-16. mai 1988. Jeg var blåruss og husker ikke hvem Brann spilte mot.

Det flotteste byfjellet?

— Det må bli Ulriken. Jeg var mye der som barn, og har bodd ved foten av fjellet. Et mektig fjell.

Ordfører for en dag?

— Det er jo begrenset hva du får gjort på en dag. Jeg skulle kost meg litt med noen kanapeer. Boret i gang en fornøyelsespark. Sparket i gang en del ting. Jeg synes ting tar litt tid i denne byen. Se for eksempel på Nygårdstangen. Den har de skullet gjøre noe med så lenge jeg har levd.

En god dag i Bergen? - Alle dager er gode. Men spesielt en aprildag når sommeren bare kommer uten at du vet det. Vi har vært igjennom en høst og vinter og så er plutselig byen full i liv, den er grønn og blomstrer.

NA DYRKOLBOTN