Ketil Raknes (38) er i dag utnevnt som statssekretær for miljøvernminister Bård Vegard Solhjell. Han etterfølger Heidi Sørensen, som går tilbake til Stortinget.

Han har tidligere vært politisk rådgiver for Solhjell,både som Kunnskapsminister og som parlamentarisk leder.

Skal støtte Lysbakken og Solhjell

Raknes blir en del av statssekretærenes informasjonsutvalg iRegjeringen. Han begynte i jobben etter utnevnelsen i dag.

— Jeg har vært i departementet og sagt hallo, sier han til bt.no.

Den nyslåtte statssekretæren har hatt pappapermisjon siden 1. januar. Nå skal han jobbe med både SV-leder Audun Lysbakken og Solhjell.

— Jeg kommer nok til å være ganske mye på Stortinget, og en god del i departementet. Jeg er statssekretær med ansvar for informasjon, og vil sitte i informasjonsutvalget med statssekretærer for de to andre partilederne. Vi vil planlegge felles utspill, og koordinere informasjonsprofilen til regjeringen, sier Raknes.

Bor i Oslo

Allerede nå kommer han til å begynne å jobbe mot valgkampen.

— Vi nærmer oss et oppgjør mellom høyre- og venstresiden, og her vil jeg delta med liv og lyst.

Raknes kommer fra Osterøy, men bor i Oslo. Han forteller at andelen Brannfans i området er sterkt økende.

— Vi har organiserte turer til bortekamper. Det er bare et spørsmål om tid.

Frp-bok

Raknes ga tidligere i år ut boken «Høyrepopulismens hemmeligheter», der han går i rette med Magnus Marsdal og hans forsøk på å knekke Frp-koden.

– Vestlandet utmerker seg som den mest anti-elitistiske delen av Norge. Sånn har det vært lenge. Vestlendingene sto fremst i kampen mot den danskvennlige Oslo-eliten under nasjonsbyggingen, og motkulturer som religion, avholdssak og nynorsk har blomstret her. Nå er det Frp som profitterer på mistroen med sentralstyringen fra Oslo, sa Raknes til BT da.

To statssekretærer utnevnt

Raknes har tidligere vært rådgiver i Burson-MarstellerNorge. Han var Morgenbladets USA-korrespondent 2006-2007,kommunikasjonsrådgiver i Norges Røde Kors 2005-2006 og har i flere periodersiden 1999 vært politisk rådgiver i Sosialistisk Venstreparti.

Han harmastergrad i amerikansk politikk fra Georgetown University i Washington DC ogUniversitetet i Bergen.

Ragnhild Setsaas (61) fra Trondheim blir ny statssekretær for kunnskapsminister Kristin Halvorsen. Hun etterfølger Kyrre Lekve, som har vært statssekretær med ansvar for politikken knyttet til forskning og høyere utdanning.