Senere i høst går sittende ordfører Helge Andre Njåstad (Frp) i Austevoll over til å bli stortingsrepresentant. Torsdag kveld valgte kommunestyregruppen enstemmig Renate Møgster Klepsvik (Frp) som ny ordførerkandidat. Dermed er det bare formaliteter igjen, før 39-åringen er Austevolls neste ordfører. Kommunestyret velger endelig ordføreren 4. november.

— Jeg håper jeg skal klare å være en samlende ordfører. Det vil fortsatt være det samme kommunestyret og vi i Frp vil fortsatt ha den samme kursen som vi har hatt til nå, sier Møgster Klepsvik.

Tok lærerstudiet

Hun synes det fortsatt er litt tidlig å kalle seg ordfører, men sier at hun er motivert og spent på oppgaven.

Den kommende ordføreren har drevet med politikk i seks år. I dag er hun leder for utvalg for oppvekst og kultur, og sitter i formannskapet og planutvalget. Ved siden av politikken har hun blant annet vært student.

— Jeg er egentlig utdannet økonom, men har tatt omskolering og blitt lærer, sier Møgster Klepsvik.

I høst var hun ferdigutdannet og startet som lærer for de seks elevene på Møgster skule. Foreløpig ser det ut til at lærerkarrieren blir svært kortvarig.

Vil si ja

— Det ble kort tid i læreryrket for denne gang, men jeg trives veldig godt og kommer nok igjen som lærer. Det håper jeg i hvert fall, sier Møgster Klepsvik.

Ikke uventet er skolepolitikk en av hjertesakene hennes.

— Jeg kom inn i politikken på grunn av et brennende engasjement for oppvekst- og skolepolitikk, men jeg allrounder. Jeg er opptatt av Frp sin politikk når det gjelder å være et ja-parti og søke muligheter fremfor problemer. Jeg er også opptatt av å være en ombudsmann og ta innbyggernes ønsker og visjoner på alvor, sier Møgster Klepsvik.

KLAR FOR NY JOBB: - Noe av det som må tas tak i i høst, er skoler og rehabilitering. Vi har en anbudsrunde nå på totalrenovering av samtlige barneskuler, sier kommende ordfører Renate Møgster Klepsvik (Frp).
Børge Sandnes