Det var slett ikke det den politiske ledelsen hadde sett for seg da bystyret i juni vedtok å legge ned Bergen Bygg og Eiendom.

Hadde god tid

Det var heller ikke det administrerende direktør Dagfinn Øvrebotten hadde tenkt seg. For han hadde gitt tydelig uttrykk for at han mente det var feil å legge ned det kommunale foretaket. Han ba i sommer om en passende retrettstilling i stedet for å fortsette, nå som direktør for Bergen kommunes eiendommer.

Det var heller ikke det den kommunale toppsjefen Bjarte Høysæter ventet seg. For fire år siden ble han innstilt som direktør i BBB, men tapte stillingen til en kommunaldirektør som trengte retrettstilling.

Nå ble han innstilt som direktør for Bergen kommunes eiendommer, men ble forbigått av en som ikke fikk en retrettstilling.

— Jeg har heldigvis en spennende jobb, lyder Høysæters knappe kommentar.

Prøvde overtalelse

Og alt hadde ordnet seg dersom Øvrebotten kunne ha overtatt som daglig leder for Klostergarasjen AS etter Truls Lorentzen. Han skulle gå av til jul. Derfor ble Øvrebottens stilling lyst ut 2. desember. Men samme uke vedtok styret i Klostergarasjen å be Lorentzen fortsette til sommeren.

— Han hadde viktige arbeidsoppgaver vi mente det var riktig å la ham avslutte, forteller styreleder Arne Jakobsen.

Likevel var Jakobsen villig til å kalle inn til ekstraordinært styremøte før jul og ansette Øvrebotten, dersom Lorentzen lot seg overtale til å slutte. Det gjorde han ikke.

— Vi hadde en samtale, men jeg fant ikke grunn til å presse Lorentzen, forklarer finansbyråd Hans Edvar Seim.

— Dere har hatt nesten et halvt år til å finne passende jobb til Øvrebotten. Hva sviktet?

— Jeg vil ikke skylde på noen der, men jeg beklager overfor dem som søkte på stillingen. Den utlysingen var fullstendig bortkastet.

Øvrebotten har følgende kommentar:

— Jeg tilbød meg å gå av dersom jeg fikk annet høvelig arbeid. Det fikk jeg ikke, så derfor fortsetter jeg.