Tradisjonelt sett har søndag vært den store hjemkomstdagen i påsken, med lange køer på veiene.

— Vi får se hvor mye trafikk det blir i dag. Sol søndag, og dårligere værmeldinger for mandag kan ha gjort at flere har utsatt hjemturen til i dag, sier vaktoperatør Tore Tysse i Vegtrafikksentralen.

Mandag morgen er det stille og rolig på veiene, men han venter en trafikktopp fra klokken 14 og utover kvelden. Spesielt på Trengereid må en være forberedt på saktegående kø.

— Der møtes mye trafikk fra fylkesvei 7 og E16 i en rundkjøring. Slik blir det kø av.

Klokken 14 flyter trafikken fortsatt fint.

— Det er tett trafikk inn mot Arna nå, men ikke køer. Fergene tar også unna det som er. Men vi venter en økning i trafikken utover ettermiddagen, sier Tysse.

Også klokken 16.30 er det god flyt i trafikken.

— I Tregereidtunnelen holder trafikken fartsgrensen. Der tyder på det ikke er kø inn mot Arna. Vi har ikke fått melding om trafikale problemer andre steder heller, sier vaktoperatøren.

Ekstraferger

Det er satt inn en ekstra ferge på sambandet Oppedal - Lavik søndag og mandag.

— Suppleringsfergen settes inn fra klokken 11 mandag, og går så lenge trafikken tilsier det. Søndag var en veldig fin dag med lite venting. Bilene måtte maksimalt stå over én ferge. Da er det 20 minutter til neste avgang, sier styrmann Sigurd Rokne på MF Lifjord.Fra klokken 12 mandag er en ekstraferge i rute mellom Bruravik og Brimnes også.

— Jeg er veldig glad for at veimyndighetene har gitt tillatelse til dette. Det kunne blitt opp til fire times venting i går, men med ekstrafergen tømmer vi stort sett kaien på hver tur, og det er 20 minutter mellom avgangene, sier kaptein Bjørn Herdlevær på MF Sogn.

På fergesambandet Skånevik - Matre - Utåker vil avgangen klokken 11.20 og 12.10 fra Skånevik til Utåker bli utført. På grunn av tekniske problemer blir sambandet stengt frem til klokken 15.00 da en erstatningsferge skal være på plass.

Sjekk oppdaterte veimeldinger her.

- Unngå stresskjøring

Tysse i Vegtrafikksentralen er veldig fornøyd med trafikkavviklingen søndag.

— Det var ikke så voldsomt mye trafikk i går. Det gikk litt i rykk og napp ved Trengereid. I Vågsbotn, som er et annet knutepunkt, gikk trafikken veldig fint.

I Hordaland og Sogn og Fjordane var det lite venting på ferger, mens det sto verre til i Rogaland.

— I en periode måtte folk vente i to timer på fergen mellom Arsvågen og Mortavika. Men her er det ofte venting på en vanlig søndag også, sier Tysse.

På grunn av en sen påske tilbringer trolig flere fridagene ved sjøen, i stedet for å jakte på snøen på fjellet. Dermed har utfarten i år vært mindre enn normalt.

— Jeg vil oppfordre folk til å kjøre etter forholdene. Det er bedre å bruke litt lengre tid enn å stresskjøre. Velg hovedveiene i stedet for dårlige sideveier, sier vaktoperatøren.

Hvordan opplever du påsketrafikken? Bruk kommentarfeltet under.