— Det stemmer. På grunn av at hun ikke er fra et EU-land, samt at hun er ufaglært, så får hun ikke lov av UDI (Utlendingsdirektoratet, red.anm.) å arbeide her i landet, sier Bjørnar-leder Erik Rasmussen.

Dette medfører dramatiske merkostnader for Arna-klubben.

— Hun blir dobbelt så dyr for oss. I kontrakten er hun garantert en viss sum. Halvparten av denne summen skulle hun i utgangspunktet få fra en jobb. Men nå må hun få den også fra oss i stedet, sier Rasmussen, som ikke vil ut med hvor stor sum det er snakk om.

Vurderer å anke

Den serbiske bakskytteren, som kom til Bjørnar foran denne sesongen, har både mesterligaerfaring og 20 landskamper. I Arna-klubben er hun blitt en solid forsterkning.

— Det er dumt at jeg ikke får jobbe. Nå går jeg på norskkurs hver dag i Bergen. Jeg har lært mange norske ord allerede, sier hun og ramser opp en hel del ord.

Bjørnar vurderer nå å anke avgjørelsen fra UDI.

— Jeg synes jo det er en merkelig avgjørelse. Men vi kommer uansett til å beholde Svetlana. Vi må betale mer enn det vi hadde håpet, men vi trenger henne, sier Rasmussen.

Feiret med kake

I går hadde serberen bursdag. Og rett etter kampen dro hele laget for å feire bursdagen hennes, samt den smakfulle seieren over Levanger.

— Jeg var ikke fornøyd med mitt eget spill i denne kampen. Men nå fokuserer jeg bare på at vi greide å ta to poeng, jubler 26-åringen, som scoret to mål på åtte skudd i går.

Kampen mot Levanger ble svært spennende. Bjørnar kom dårlig i gang, og lå under 1-5 etter fem minutter. Men da ti minutter gjenstod av kampen, var det helt likt mellom lagene, 23-23. Ett minutt før slutt ledet Bjørnar med ett mål. Og to nettsusere fra henholdsvis Alette Stang og June Andenæs i siste minutt, sikret Bjørnar seieren.

SEIER I BURSDAGSGAVE: Serbiske Svetlana Obucina (26) hadde bursdag i går. Rett etter seieren over Levanger bar det rett på feiring med stor kake.