Den 125 kilo tunge bjørnen ble flådd og slaktet søndag kveld, etter at jegere fant og skjøt rovdyret på Veslebreen i Fjærland i går.

— Nå henger dyret på et mottak i Jølster hvor det er gjort klar for inspeksjon av Mattilsynet. De må godkjenne kjøttet som menneskemat før det kan bli solgt videre. Inntekter av salget vil gå til det statlige viltfondet, forteller Finn Olav Myhren, som var fellingsleder under gårsdagens jakt.

Skal selge kjøttet

Det er fylkesmannen i Sogn og Fjordane som nå får ansvaret med å selge kjøttet.

— Forrige gang var i 1956, så dette er jo ikke hverdagskost. Det som sannsynligvis skjer etter at Mattilsynet har godkjent kjøttet er at skrotten blir solgt på en auksjon, forteller Hermund Mjelstad ved Viltforvaltningen hos Fylkesmannen i Sogn og Fjordane.

Hva som blir kiloprisen vet han ikke.

— I en tilsvarende auksjon i Finnmark hadde kjøttet gått for 150 kroner kiloen, sier Hermund Mjelstad.

Kan bli attraksjon

Etter Mattilsynets inspeksjon skal bjørnen fraktes til Trondheim, der Direktoratet for naturforvaltning vil foreta ytterligere undersøkelser.

Bjørnen er statens eiendom, men kommunale instanser kan søke om å få skinnet til utstopping. Ut fra de mange som hadde møtt opp for å få et glimt av bjørnen da den kom til Jølster i går, kan den bli litt av en attraksjon der den havner.

Har du synspunkter på at bjørnen er skutt? Kommenter her!

SKUELYSTNE: Mange hadde møtt opp for å studere den døde bjørnen i går. FOTO: ODDLEIV APNESETH