Flere dager før resten av byens befolkning får stige om bord i de splitter nye Fløibane-vognene, kan du få plass på dagens prøvetur.

Fullskalatest

— Vi skal ha en fullskalatest, for å sjekke at alle deler av det nye anlegget fungerer slik det skal, forklarer Fløibane-direktør Trond Amland til bt.no.

En slags generalprøve, med andre ord, før den store premieren fredag 15. november klokken 13.

Billettlukene skal utsettes for stort press fra lang kø, billettleserne må klare tyde og sluse gjennom utålmodige passasjerer, vogner skal fylles og tømmes for å sjekke at så mange som planlagt får plass.

— For at denne testen skal bli så realistisk som mulig, trenger vi omtrent 400 frivillige. Vi har fått tak i 250 så langt, stort sett fra skoler og firmaer, og nå trenger vi minst 150 til for at testen skal bli så bra som mulig, forklarer Amland.

To fulle vogner i en halv time

400 passasjerer tilsvarer cirka to fulle Fløibane-vogner i godt og vel en halv time. Inkludert av- og påstigning, stopp ved mellomstasjoner og andre praktiske utfordringer som dukker opp i løpet av en vanlig tur.

— Dette blir jo en slags gratis prøvetur, men alle som er med må forplikte seg til å være med i de to timene testen varer. Det er ikke mulig å være med til toppen, for så og hoppe av og gå tur. Hvis de absolutt vil opp, kan vi alltids svippe dem opp til toppen igjen, etter at testen er avsluttet ved 14-tiden, lover Amland.

Alle som vil kan få være med på generalprøven! Alt du trenger å gjøre er å møte opp ved Fløibanens nedre stasjon senest klokken 1145 i dag.

FØRST UTE: Nysgjerrig på hvordan de nye vognene på Fløibanen fungerer? I dag har du mulighet til å være med gratis testtur!
Foto: Gidske Stark