Med skolen som sentrum ble Tertnesdagen avviklet for første gang i fjor. Lag, organisasjoner, skoler, barnehager og næringsliv i området tilknyttet Tertnes skolekrets (Tertnes og deler av Morvik) samarbeider for å sette lokalmiljøet i fokus.

I disse tider er miljø på den politiske dagsordenen både nasjonalt og internasjonalt. Det er moderne å være miljøbevisst. I så fall må Tertnesdagen sies å være moderne fordi vi søker å sette fokus på de ressursene vi har og som er verdt å ta vare på. Lokalmiljø er noe alle har et ansvar for. Arbeidet med Tertnesdagen har fått frem mange ildsjeler, folk som står på for å gi et tilbud både til den oppvoksende slekt og til de mer etablerte. Det er idrettslag med tilbud til alle aldre, musikklag for både små og store, og sangkor for både mann og kvinne. Alt det som gir muligheten til en aktiv fritid og sosialt samvær i lokalmiljøet.

Rammer for dagen

Skolen står i sentrum og der vil både skolens elever og andre ha mange forskjellige aktiviteter.

Dagen åpnes kl. 10.00 på grusbanen nedenfor skolen av Eldbjørg Gunnarson fra Tertnes Kvinne— og Familielag. Elever fra Tertnes barneskole vil sammen med Tertnes Skolekorps sette farge på dagen med sang og dans.

I gymsalen vil det bli konserter med Tertnes Skolemusikk korps , Ternes Amatørkorps og Tertnes Brass . Innimellom konsertene vil elevene ha ”Scenen er din”.

Elevene vil også drive kafé på skolen frem til kl 14.00. Tilbudet var svært populært i fjor så i år utvider de kafé området slik at det blir plass til enda flere.

Sport og nostalgi

Kafé vil det også være på Tertnes bedehus, her åpner de kl 11.00 og vil servere kaffe, nystekte vafler og andre godbiter frem til kl 15.30 I Peisestuen er spillerommet åpent frem til 15.30 og Tertnes sangkor holder konsert i løpet av dagen.

Tertnes Idrettslag m/ Idrettskolen vil sørge for at det blir uteaktiviteter i Monsabakken i år også, både for små og store barn (for voksne barn også!).

Fotball- håndball- basket-gruppene vil være med i år. Er det noen som mangler ”fotballmerket” så kan de få tatt det denne dagen.

Fjorårets Tertnesdag viste i aller høyeste grad frem den oppvoksende slekt, elevene på skolen fremviste både et engasjement og et ansvar det virkelig står respekt av. Så hvis det er lenge siden du hadde en tur til skolen så still opp den 15. september og la deg begeistre du og!

INGRID AXELSEN
INGRID AXELSEN