17. mai ble en åtte år gammel gutt slynget ut av «Blekksprut-karusellen» til Lunds Tivoli i Nygårdsparken, og kastet mange meter ut på en plen.

Gutten er fortsatt innlagt på Haukeland Universitetssykehus, og i går ble han overflyttet fra intensivavdelingen til barnekirurgisk. BT får opplyst at han pådrog seg lettere skader, og at tilstanden er stabil.

Det Norske Veritas reagerte raskt. Søndag kom en inspektør fra Trondheim til Bergen for å undersøke karusellen.

— Karusellen må utbedres. Den trenger ekstra barnesikring på bøylene, slik at barn ikke klarer å dra dem opp under kjøring, sier inspektør Arild Stølen.

— Er du overrasket over at dette kunne skje?

— Egentlig, ja. Jeg har selv sittet med et tre år gammelt barn i en liknende karusell, og har ikke opplevd det som problematisk. Det er første gang på ti år at noe slike skjer, forteller Stølen til BT.

Av hensyn til Lunds Tivoli kom Veritas raskt til Bergen for å undersøke karusellen. At fornøyelsesparken TusenFryd har en liknende karusell, var også viktig en årsak.

Stølen drar til Vinterbro for å undersøke TusenFryd-karusellen denne uken.

— Parken åpner neste uke, og derfor ville vi gripe fatt i problemet med en gang. Der har de heller ikke opplevd liknende, men låsesystemet er trolig annerledes på karusellen til TusenFryd.