Christopher Olsen var på vei fra Åsane til sentrum da han trodde noen skjøt på ham.

— I Glaskartunnelen «eksploderte» plutselig frontruten min. Jeg skvatt noe helt vanvittig og trodde noen skjøt på meg, sier Olsen.

Han hadde vært i Åsane for å mate foreldrenes katt, da bilen hans ble truffet av steinen natt til søndag.

Etter å ha stoppet på utsiden av tunnelen så han at det var en stor sprekk i frontruten.

— Jeg var rimelig «shaky» og er det ennå, men det kan ha noe med at jeg er på vei til fallskjermkurs på Voss, sier Olsen.

— Politiet sa god natt og kjørte videre

Han ringte politiet som ba ham kjøre tilbake i tunnelen og forsøke å finne steinen. - Den hyggelige politimannen mente det ville gå bra, siden det var så liten trafikk.

— Hendelsen skjedde cirka 110 meter fra utløpet i retning Eidsvåg. Inne i tunnelen fant jeg steinen. Det er helt tydelig at den har løsnet fra en sikringsbolt i taket, sier Olsen.

Da han forsøkte å finne steinen i tunnelen, kom en politipatrulje kjørende og lurte på hva i all verden han drev med der inne.

— Da jeg fortalte at jeg hadde blitt sendt inn av kollegene på operasjonssentralen, sa de høflig godt natt og kjørte videre, forteller Olsen.

Politiet opplyste at de ville melde fra til Vegtrafikksentralen i Hordaland om hendelsen.

— Vi har ikke fått melding om episoden. Den er ikke loggført hos oss. Det er vanlig at vi sender ut folk for å sjekke når vi får slike meldinger fra politiet, sier vaktoperatør Morten Hansen ved Vegtrafikksentralen i Hordaland.

- Skremmende

  • Jeg synes det var en skremmende opplevelse. Tenk om steinen har gått gjennom frontruten? De bør sjekke tunnelen, spesielt fordi det er så mye trafikk som kjører gjennom der hver dag.

Nå håper han forsikringsselskapet vil erstatte skaden.

— Frontruten må skiftes. Det er det nok liten tvil om, sier Christopher Olsen.