Det var Kløverhuset Senterforening som truet med julenissen med rettssak, fordi de mente Magnus Hamsund urettmessig opptrer som «Kløvernissen».

— Helt uforståelig. Jeg opptrer bare med mitt eget ansikt, sier Hamsund til Dagbladet. Ledelsen ved Kjøpesenteret Kløverhuset engasjerte advokat for å ta den mest kjente og populære julenissen i Bergen. Hamsund har aldri brukt maske, men stilt opp som seg selv med langt grått skjegg og rund mage.

I forrige uke sendte advokaten et brev til Magnus Hamsund der de påpeker at han har knyttet varemerket «Kløvernissen» til egen person, melder Dagbladet.

Kort frist for julenissen

Julenissen fikk frist til dagen etter, klokken 14.00, for å bekrefte at han straks ville bekrefte at han ville slutte med enhver bruk av varemerket «Kløvernissen».

Magnus Hamsund mottok ikke brevet før fristen var utgått. Han sendte likevel et svarbrev der han tilbakeviser at han har brukt "Kløvernissen" i sin markedsføring.

Laksevågnisse

Magnus Hamsund jobbet i en årrekke som Kløvernissen i kjøpesenteret i Strandgaten i Bergen, men han er nå engasjert av kjøpesentrene Gullgruven I Åsane og Laksevåg Senter.

Årsaken til at advokaten har truet med erstatningssøksmål skal være at Hamsunds nåværende oppdragsgiver har annonsert med «den gamle Kløvernissen».

Etter at Dagbladet tok opp spørsmålet med advokatene ble saken likevel løst på få minutter.

Full retrett

— Jeg har forelagt svarbrevet fra Hamsund til ledelsen i Kløverhuset. De vil ikke gå videre med tiltak overfor ham. De synes det er bare hyggelig at han blir gjenkjent som Kløvernissen og sier det ikke er uaktuelt å hyre ham inn igjen som Kløvernissen på et seinere tidspunkt, sier advokat Kjersti Rogne til Dagbladet.

Trist, mener nissen

— Jeg syns det er trist at det skal være sånn og forstår ikke hva det har ønsket å oppnå. Dette er en storm i et vannglass og vi får håpe at ballen nå er lagt død, sier julenissen selv, Magnus Hamsund, til bt.no.

NATURLIG NISSE: Magnus Hamsund er nisse hele året. her tar han seg en dukkert i Nordnes sjøbad. Arkivfoto: Øivind Christensen