Den tiltalte 51-åringen erklærte seg ikke skyldig etter tiltalen da straffesaken mot ham startet i byretten.

Livredd

Ifølge tiltalen skal 51-åringen ha vært voldelig mot eks-samboeren en rekke ganger. Blant annet skal han ha brutt seg inn i eks-samboerens leilighet i Bergen, slått henne og gått mot henne med en kniv, samtidig som han sa «Nå skal jeg drepe deg og så meg selv!».

— Jeg var livredd da jeg så ham komme med kjøkkenkniven, fortalte fornærmede i retten. Kvinnen hadde tidligere anmeldt mannen for vold og trusler, og fikk da tildelt voldsalarm, fordi hun fryktet for sitt liv.

Da eks-kjæresten i oktober i fjor kom mot henne med kniven, utløste kvinnen alarmen. Politiet kom til stedet, og pågrep mannen. Kvinnen hadde i mellomtiden klart å barrikadere seg på badet. 51-åringen ble varetektsfengslet, og ble også pålagt å ikke ta kontakt med sin tidligere samboer.

Fikk spiker i hodet

Fornærmede forklarte at tiltalte ofte brukte å slå henne når han var hissig.

— En gang slo han meg i ansiktet med en gipsfigur. Han slo meg også i hodet med en list slik at jeg fikk en spiker inn i hodet, sa den 50-årige kvinnen.

Ved en annen anledning skal tiltalte ha slått henne i ansiktet med en stolrygg.

— Min klient erkjenner ikke straffskyld, sier mannens forsvarer, advokat Jostein Alvheim. Fornærmede og tiltalte kom onsdag med svært forskjellige forklaringer på hva som hadde skjedd og hva som utløste episodene.