Politiet tok seg natt til 17. mai inn i en enebolig i Os utenfor Bergen, og pågrep den 34 år gamle huseieren.

Det skjedde etter at en mann i 30-årene ble funnet død i en bolig i Bergen sør torsdag kveld. Politiet mener 34-åringen står bak en voldsepisode i Os, seks dager før avdøde ble funnet livløs i sitt eget hjem.

— Den døde har blitt utsatt for vold ved kjøpesenteret Os Amfi, ved 20-tiden fredag 10. mai, sier politiadvokat Liv Giertsen ved Bergen sør politistasjonsdistrikt.

Etter det BT kjenner til, ble offeret utsatt for slag og spark mot magen, noe som skal ha ført til alvorlige skader. Seks dager senere ble han funnet omkommet. Politiet mener han da hadde vært død i under ett døgn.

- Del av rusmiljø

34-åringen er foreløpig siktet for voldsanvendelse. Han vil bli avhørt og trolig fremstilt for fengsling lørdag.

— Men han er ikke siktet for dødsfallet, understreker politiadvokaten.

Siktede har fått oppnevt advokat Carl-Christian Grythe-Hoff som forsvarer. Han vil ikke kommentere saken fredag ettermiddag.

34-åringen skal være del av et rusmiljø. I slutten av desember 2011 ble han stanset av politiet i Bergen. I bilen hans fant politiet 7,5 gram metamfetamin samt 100 gram hasj.

Fikk 60 dager

I retten innrømte mannen at stoffet skulle videreselges.

Saken ble avgjort ved såkalt tilståelsesdom i februar i år. Straffen utgjorde 60 dagers fengsel, hvor av 30 dager ble gjort betinget.

Gjertsen vil ikke kommentere hvor gammel den omkomne er og hvor han kommer fra, utover at det er snakk om «en voksen mann».

Anmeldt ti ganger

Flere naboer BT har vært i kontakt med, sier at det har vært en del festbråk på adressen, men at det skal ha vært forholdsvis rolig den siste tiden.

Rune Mowinckel-Nilsen er leder i Myrvollområdets velforening.

Ifølge ham, har det vært mye støy og høy musikk fra adressen.

— På vegneav velforeningen har jeg anmeldt huseieren opp mot ti ganger. I hvert fall fem-seks ganger i året de siste årene, har det blitt festet fra torsdag til søndag, sier han.

Flere voldstilfeller

Pågripelsen natt til 17. mai skal ha skjedd uten dramatikk.

Ifølge vitner sto det politibiler utenfor eneboligen i Os hele natt til fredag. I dag er kriminalteknikere kommet til stedet, og inngangsdøren er forseglet.

- Er dette en kjent adresse fra før?

— Nei, sier Giertsen.

Dødsfallet skjer bare dager etter at en mann (59) ble drept med kniv i Solheimsviken. En 56-åring er siktet for drap og sitter nå i varetekt.

Tips eller bilder? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

KJØPESENTERET I OS: Den døde ble utsatt for vold ved kjøpesenteret Os Amfi fredag 10. mai ved 20-tiden.
SILJE EIDE
AVSTENGT: Politiet har fredag forseglet adressen i Os.
VEGARD STRØNEN, VARDE MEDIA