Hovedredningssentralen (HRS) ble varslet om brannen da det gikk ut Mayday-meldinger via Rogaland Radio. Det skjedde klokken 20.15. Noe senere ble politiet varslet.

Ved Tellevik fort

— En mann var i en båt som brant. En passasjerbåt fra Tide var i nærheten og plukket ham opp. Alt skal være vel med mannen, sier Terje Hilland, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

Båten befant seg utenfor Tellevik fort da den brant.

Flammene sto opp

Hilland forteller at redningsbåten «Bjarne Kyrkjebø» kom til for å slukke brannen i båten som brant.

DRAMATISK: Båten ble overtent like etter at mannen i 20-årene kom seg over i Tide-fergen. Her et bilde fra slokkingen.
2211-tipser

— Flammene sto opp og båten var fullstendig overtent, forteller en nabo som så brannen fra terrassen.Et annet vitne bekrefter det samme.

- Ikke varslet

— Situasjonen er under kontroll. Kystvaktskipet «Tor» er på vei, for å bistå, dersom det skulle være behov. Luftambulansen ble varslet, men det var ikke behov for dem, sier Eirik Walle.

Han er redningsleder ved HRS.

— Brannvesenet ble ikke varslet på grunn av en kommunikasjonssvikt, men heldigvis var det hjelp i nærheten, sier Walle.

Tar med mannen til lege

— Mannen er overført fra «Tideadmiral» til oss. Vi tar båten på slep og tar mannen med oss til en rutinemessig legesjekk, får bt.no i 21-tiden opplyst fra en av mannskapet på «Bjarne Kyrkjebø».

I 21.30-tiden opplyser politiet at mannen skal ha vært oppegående etter branndramaet, og at det er uklart om han trenger legesjekk.

— Jeg vet foreløpig ikke hvor gammel mannen er og hvor han er hjemmehørende, sier operasjonsleder Terje Hilland i politiet.

- Han var kjempeheldig

I 22-tiden fredag forteller styrmann Tor Morten Ommedal at det gikk bra med mannen de tok med seg fra den brennende båten. Mannen er i slutten av i 20-årene.

— Nå ligger vi til kai i Tellevik, og brannvesenet driver med etterslokking. Det er ikke mye igjen av båten, en 26 fots Halco, sier Ommedal.

— Mannen ble sendt til en legesjekk. Han var oppegående og virket uskadd.

Ommedal sier at mannen var tatt om bord i Tide-båten fem-seks minutter før redningsskøyten kom til stedet.

— Han gikk om bord landgangen på Tideadmiral idet båten ble overtent. Han var kjempeheldig at Tideadmiral lå så nær og kunne plukke ham opp.

— Dessuten hadde han VHF-radio, det reddet ham i dag. Med den fikk han sendt ut Mayday.

- Hvordan ville det vært for ham å hoppe i vannet i kveld?

— Det vil jeg ikke spekulere i. Men det ville vært kaldt.

Ny båtbrann

Fredag kveld i 21-tiden har brannvesenet rykket ut til enda en båtbrann, denne gangen i Bergen vest.

— Det er meldt om brann i en snekke som ligger ved land i Hetlevikstraumen. Det er ikke sagt noe om at det skal være folk om bord. Brannvesenet er rykket ut, sier Hilland.